Merkezi Yurt Dışında Olan Şirketlerin ve Yabancı Uyruklu Kişilerin Getireceği Evraklar 12.08.2016 tarihinde yayınlandı

Yeni Kurulacak Şirkete / Mevcut bir Şirkete İştirak Edecek, Yönetim Kuruluna Seçilecek yada Müdür Atanacak Merkezi Yurt Dışında Olan Şirketlerin ve Yabancı Uyruklu Kişilerin Getireceği Evraklar

1. Şirketin nerede, ne zaman ve hangi devletin kanunlarına göre kurulduğuna ilişkin Apostil Şerhini içeren Güncel Ticaret Sicili kayıtlarını gösterir belge (Aslı ve 1 Adet Noter Onaylı Türkçe Tercümesi) (Apostil Şerhi belgenin düzenlendiği ülkenin yetkili makamlarınca yapılmalıdır.)

NOT: Merkezin bulunduğu yabancı memlekette Ticaret Siciline karşılık olan herhangi bir resmi teşekkül bulunmadığı taktirde bu belge işletmenin bulunduğu yerdeki resmi Türk makamlarınca düzenlenir.

2. Şirketin Apostil Şerhi içeren veya ilgili ülkedeki Resmi Tük Konsolosluğunca onaylanmış yeni şirket kurmak için vermiş olduğu vekaletname (Aslı ve 1 Adet Noter Onaylı Türkçe Tercümesi) (Apostil Şerhi belgenin düzenlendiği ülkenin yetkili makamlarınca yapılmalıdır.)

3. Merkezi yurt dışında olan Şirketin yönetim kuruluna seçilmesi halinde veya müdür olması halinde Tüzel kişiyi temsil edecek gerçek kişinin belirlendiği yetkili organ kararının apostil şerhli sureti (1 asıl ve bir adet noter onaylı Türkçe tercümesi) (Apostil Şerhi belgenin düzenlendiği ülkenin yetkili makamlarınca yapılmalıdır.)

4. İştirakeden şirket yeni kurulacak şirkette temsil edecek olan gerçekkişinin pasaport sureti.(1 Adet Noter Onaylı Tercümesi)

5. Yeni şirkete ortak olan yabancı uyruklu gerçek kişilerin pasaport sureti  (1 Adet Noter Onaylı Tercümesi)

6. Yeni şirkete ortak olan yabancı uyruklu gerçek kişiler bu şirkette imzaya yetkili olacaklar ise şirket ünvanına göre Noterden veya Ticaret Sicili Müdürlüklerince düzenlenmiş imza beyannamesi.
7. Merkezi yurtdışında bulunan tüzel kişinin yönetim kurulu üyeliğine seçilmesi halinde, güncel sicil kaydını içeren belge ve temsilci görevlendirildiğine dair organ kararı eklenmelidir. Bu belgelerin Türk konsolosluğundan veya Yabancı Resmi Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesi hükümlerine göre onaylatılmış aslı (apostil şerhli) ve noter onaylı Türkçe çevirisi ile birlikte Ticaret Sicili Müdürlüğüne verilmesi zorunludur. (Apostil Şerhi belgenin düzenlendiği ülkenin yetkili makamlarınca yapılmalıdır.)

Not: Yönetim Kurulu Üyesi seçilen yada Müdür atanan Tüzel Kişiye ait Güncel Sicil Kaydını gösteren belgenin Müdürlüğümüze ibrazı sonrasında şirket merkezinde bir değişiklik olmadığı sürece her tescil için ayrıca getirilmesine gerek yoktur.

8. Yönetim kurulu üyeliğine seçilen tüzel kişinin gerçek kişi temsilcisinin yabancı uyruklu olması ya da yönetim kurulu üyeliğine yabancı uyruklu gerçek kişi seçilmesi halinde, pasaportun noter onaylı tercümesi, vergi numarası ve adresi gösterir belge/beyanları da tescil başvurusuna eklenmelidir.

NOT 1: Eğer bu belge yabancı bir ülkede çıkarılacak ise Apostil Şerhini içermesi veya ilgili ülkedeki Resmi Tük Konsolosluğunca onaylanmış aslı ve Tercüme edilmiş nüshasının gelmesi lazımdır.

NOT 2: Yabancı uyrukluların T.C. Vergi Kimlik numarası olmadan Şirket kuramazlar ve ortak olamazlar. Vergi Kimlik numaraları Ana sözleşmede gösterilmek zorundadır. (4358 Sayılı Kanun) ve bu belgeyi Ticaret Sicili Memurluğuna ibraz etmek zorundadır.