Video Etkinlikler

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, MEÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve TOBB Mersin Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde, “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü Kısa Filmi"

14.01.2022 tarihinde yayınlandı

Mersin’in değerleri İstanbul'da Mersin için çalışıyor... Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ev sahipliğinde toplantıya katılan isimler şöyle: Pegasus Havayolları CEO’su Mehmet Nane, NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, CEY Grup CEO’su Ali Avcı, Morfeniks Sahibi Burak Tümer, MD Turizm Sahibi Erdal Çiftçi, İdea Ajans Sahibi Şila Gök, Rönesans Endüstri Tesisleri A.Ş. Genel Müdürü Celal Toroğlu, Türk Basketbol Federasyonu Genel Koordinatörü Ömer Onan, Sanatçı ve TV Programcısı Derya Baykal, Sanatçı ve Söz Yazarı Mabel Matiz, Sanatçı ve Söz Yazarı Soner Sarıkabadayı, Akademisyen Prof. Dr. Uğur Ersoy, Akademisyen Prof. Dr. Adnan Gökçel, BlombergHT Tarım Editörü İrfan Donat, Ressam İsa Çelik, TV Sunucusu ve Danışman Sedef Kabaş, Gazeteci ve Köşe Yazarı Oral Çalışlar, Yaşam Koçu Dilara Koçak, Arçelik Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi, Akademisyen Prof. Dr. Emre Akkuş, Akademisyen Prof. Dr. Serdar Küçükoğlu ve Food-Travel Genel Yayın Yönetmeni ve Köşe Yazarı Ebru Erke. #HermevsiMersin

17.12.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) kuruluşunun 134’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında ekonomi paneli düzenledi. Moderatörlüğünü Bloomberg HT Yapımcısı Sami Altınkaya’nın üstlendiği Küresel Piyasalar ve Riskler konulu panelin konuşmacıları MTSO Danışmanı Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, İnfo Yatırım Menkul Değerlerden Mert Yılmaz ve Ünsped Gümrük Müşavirliğinden Rıza Mehmet Korkmaz oldu. Türkiye ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerin, yaşanan risklerin ve fırsatların anlatıldığı panelde iş dünyasına önümüzdeki süreçte almaları gereken aksiyonların ipuçları verildi.

24.12.2019 tarihinde yayınlandı

17.12.2019 tarihinde yayınlandı

20.09.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) işbirliğinde ‘Suriye Krizinde KOBİ’ler, Bölge Ekonomisine Entegrasyon’ konulu konferans düzenlendi. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından yürütülen Mülteciler Tarafından Yönetilen Firmalar Odağı ile İş Dünyası ve Yatırım Performansı Araştırması Sonuç Raporunun açıklandığı toplantıda göçmen sorununa da dikkat çekildi. Konferansa MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, EBRD Kıdemli Yöneticisi Serpil Çetinçift, TEPAV Direktörü Güven Sak, Danimarka Sanayi Konfederasyonu Kıdemli Danışmanı Peter Helk ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve iş insanları katıldı.

21.06.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) ile birlikte gençleri sanayi ile tanıştırmak, gelecekte kentteki girişimci sayısını artırmak adına başlattığı ‘Yıldızlar Sanayide Projesi’nin ikinci etabı devam ediyor. İlk etabı 11 öğrenci ile tamamlanan Projenin ikinci etabına da 11 öğrenci katıldı. Öğrenciler makine teknolojisi, metal teknolojisi, mobilya ve iç mekân tasarımı, gıda teknolojisi ile elektrik-elektronik teknolojisi olmak üzere 5 alanda verilen eğitimlerle bir taraftan el becerilerini artırırken diğer taraftan ilgi alanlarını keşfetmeye çalışıyor.

21.08.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından 2015'te 9.su düzenlenen Mersin Kenti Edebiyat Ödülü Şair Cevat Çapan’ın oldu. Şair ve Çevirmen Çapan’ın hayat hikayesinden kesitlerin anlatıldığı ve şiirlerinin okunduğu ödül töreninde konuşan Çapan, “Edebiyat bizim hayatı anlamaya çalıştığımız en güzel yol. Edebiyat bize hiçbir şey vermiyorsa bile anlayış verir” dedi.

18.12.2015 tarihinde yayınlandı