FİRE, ZAYİAT VE TEAMÜL KARARLARI

5174 Sayılı Odalar Kanunu gereğince; tüccar ve sanayici Oda üyelerinin muhasebe kayıtlarında gösterdikleri iştigal konularına giren ürünlerin imalinden satışına kadar geçen süreçte meydana gelen fire ve zayiat oranları tespit edilmektedir. TOBB Muamelat Yönetmeliği’nin 45. Maddesi gereği; çeşitli emtiaların (üretim, depolama, taşıma, imalat, paketleme vb. aşamalarda) verebileceği fire ve zayiat oranlarının belirlenmesi işlemlerini kapsar. Söz konusu oranlar ilgili Meslek Komitesi tarafından belirlendikten sonra, Yönetim Kurulu’nun onayına sunulur. Yönetim Kurulu onayından sonra ilgili kurum ve kuruluşlara bir yazı ile belirlenen oranlar bildirilir. Odamız Yönetim Kurulu tarafından onaylanmış Fire, Zayiat ve Teamüller aşağıda verilmiştir.

FİRE, ZAYİAT VE TEAMÜL KARARLARI