MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği Resmi Gazetede yayımlandı 27.01.2016 tarihinde yayınlandı

T.C.Akdeniz Kaymakamlığı’ndan aldığımız yazıda , Bakanlıkça hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği ‘nin 08/02/2015 tarih ve 29261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 01/01/2016 tarihinde yürürlüğe girdiği bildirilmektedir.


Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği Resmi Gazetede yayımlandı

T.C. Akdeniz Kaymakamlığı’ndan aldığımız yazıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği ‘nin 08/02/2015 tarih ve 29261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 01/01/2016 tarihinde yürürlüğe girdiği bildirilmektedir. Peynirlerin etiketinde veya ambalajında tüketicinin yanıltılmasına neden olan "köy peyniri, geleneksel peynir, doğal peynir, çiftlik peyniri" gibi ibarelere yer verilemeyecek.

Yeni düzenlemeyle peynirlerin içerebileceği maksimum tuz oranı mevcut uygulamaya göre %35 ila %61 arasında değişen oranlarda azaltılıyor. Peynir üretiminde türüne göre değişmek üzere, kuru madde oranının % 3 ile 7,5'i arasında tuz kullanılabilecek. Peynirlerin sertlik karakterleri, yağlılık sınıflandırması ve olgunlaşma sürelerini belirleyen tebliğ ülkemizde yaygın olarak üretilen peynirlerin türüne göre değişmek üzere nem miktarını en az yüzde 40 en fazla 80 şeklinde sınırlandırıyor.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER