MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Üretimde kadın istihdamı destekleniyor  26.07.2024 tarihinde yayınlandı

Mersinli kadınların, inşaat sektörüne yönelik iş dünyasının talep ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte sektöre kazandırılması adına ‘Mersin’de İnşaat Sektöründe Kadın İstihdamı Arttırma Projesi’ hayata geçiriliyor. 


Üretimde kadın istihdamı destekleniyor 

Mersin Valiliği himayelerinde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP), TOBB Mersin Kadın Girişimciler Kurulu ve Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) iş birliğinde “Mersin’de İnşaat Sektöründe Kadın İstihdamı Arttırma Projesi” başlatılıyor. 
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda karara bağlanan ‘Üretimde Kadın Eli Projesi’yle,  başta kadınlar olmak üzere inşaat alanında meslek sahibi olmak isteyen ve 39 yaşını doldurmamış bireyler proje ile sektöre kazandırılacak. Teorik ve uygulamalı mesleki eğitimleri içeren ve 6 ay sürecek proje, iş garantili olup katılımcılar, AB’de geçerliliği olan Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olacak. 
Ayrıca İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, proje kapsamında başarılı olan kadınların çocuklarına, kendi okullarını tercih etmeleri halinde lisans, yüksek lisans ve doktora alanında burs imkanı sağlayacak. 
MTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Bucuge’nin katıldığı Mersin Valiliği’nde düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda Oda Genel Sekter Yardımcısı Fevzi Filik, projenin detayları hakkında sunum gerçekleştirdi. Toplantıda, projede yer alan tüm paydaşların projenin hedeflenen başarıya ulaşması için sunacağı katkılar değerlendirilip, karara bağlandı. Bu kapsamda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası mesleki eğitimleri tamamlayan proje katılımcılarının Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYK) süreçlerinde aktif görev alıp, işe yerleştirme ve tanıtım çalışmalarına da katkı sağlayacak.
İnşaat alanında başlayacak olan proje ilerleyen süreçte çeşitli sektörlerde de uygulanması planlanıyor. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER