SANAYİ KAPASİTE RAPORLARI VE YERLİ MALI BELGELERİ HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Sanayi Kapasite Raporları ve Yerli Malı Belgeleri başvurularını üyeden başlatarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine kadar ulaşmasını sağlayacak Sanayi Bilgi Sistemi (SBS) ‘nin son haline ulaşılmıştır. Bu kapsamda bir geçiş süreci planlanmış olup bu plan çerçevesinde 24 Ekim Perşembe (dahil) – 29 Ekim Salı (dahil) tarihleri arasında herhangi bir Sanayi Kapasite Raporu ve Yerli Malı Belgesi başvurusu alınmayacak ve 30 Ekim itibariyle bütün başvurular SBS üzerinden gerçekleştirilecektir.

İşbu yeni sistemde süreçlerin tamamı üye tarafından başlatılacak olup, başvuru uye.tobb.org.tr adresinde üye adına kayıtlı firma sahibi, ortakları, yetkilisi ve ilgililer kısmında bulunan kişiler tarafından sanayi.org.tr üzerinden e-devlet ile giriş yapılarak gerçekleştirilecektir. (sanayi.org.tr adresi 30 Ekim 2024 tarihinde aktif olacaktır.)

Üyelerimize önemle duyurulur.

SBS geçiş süreci hakkındaki yönergeye ulaşmak için tıklayınız.