MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Çakır: “Mersin’in savunma sanayindeki etkinliği her geçen gün artıyor” 28.10.2024 tarihinde yayınlandı

SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nı değerlendiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, sektörün Türkiye’de hızla büyüyen stratejik bir sektör olduğunu hatırlatıp Mersin firmalarının da bu alandaki etkinliğinin gün geçtikçe arttığını söyledi. 


Çakır: “Mersin’in savunma sanayindeki etkinliği her geçen gün artıyor”

Mersin Valiliği Koordinasyonu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) işbirliğinde düzenlenen organizasyonla savunma sanayine hizmet veren Mersin firmaları açılan ortak stantla Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul'un düzenlediği SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’na katıldı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Yönetim Kurulu Üyeleri Gökben Gökbulut, İdris Üstemel, Abdulkadir Orgun ve MTOSB Başkanı Sabri Tekli’nin de yalnız bırakmadığı Mersin Standı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. 
Fuar süresince standı ziyaret edenler arasında Savunma ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Aykut Tanrıverdi, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın, Türk havacılık ve savunma sanayinde faaliyet gösteren Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile çok sayıda firma yer aldı. 
Bir taraftan açılan ortak stantta Mersinli firmalar ürün ve projelerini tanıtırken diğer taraftan 9 No’lu Bilgisayar Elektrik, Elektronik, Telekomünikasyon ve Büro Cihazları ile 27 No’lu Makine Sanayi Meslek Komitesi üyeleri, SAHA EXPO’yu gezerek sektördeki son gelişmeler hakkında bilgi alıp yeni teknolojileri yerinde inceledi.

İhracat rakamı 5.5 milyar dolara yükseldi
Fuarın ardından kısa bir değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Savunma ve havacılık ülkemizde hızla büyüyen stratejik bir alan. Sektördeki yerli ve milli üretim oranı her geçen yıl artıyor. 2023’te sektörün ihracat rakamı 5.5 milyar dolara yükseldi. Böylesi büyük ve önemli bir sektöre fuar katılımı da oldukça güçlü. Bu nedenle biz de ilk günden itibaren Mersin olarak fuarda yerimizi aldık” dedi. 120 ülkeden bin 400 firmanın fuara katıldığını kaydeden Çakır, fuar süresince önemli anlaşmalar imzalanıp işbirlikleri yapıldığını söyledi. Mersinli firmaların da bu sektördeki etkinliğini gün geçtikçe artırdığını vurgulayan Çakır, “Katılan ve emeği geçen tüm firmalarımızı kutluyor başarılar diliyorum” dedi. 
Firmaların bu sektördeki gelişimine önemli destekler verdiklerini de hatırlatan Çakır, sözlerini, “Mersin’de başlattığımız savunma sanayi atılımlarını Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğinde altyapının geliştirilmesi çalışmalarına kadar taşıdık. Bu bağlamda Toroslar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde savunma sanayine yönelik Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik, Savunma Elektronik Sistemleri ile Savunma Mekanik Sistemleri bölümleri açıldı. İlk yılından büyük ilgi gören bu bölümlerimizin de Mersin’i savunma sanayinde daha iddialı hale getireceğine inanıyorum” diye tamamladı.  



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER