“Gündem artık üretim odaklı ekonomi olmalı” 18.04.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, referandum sonrası değerlendirme yaptı. Gündemin üretim odaklı ekonomiye dönmesi gerektiğine dikkat çeken Aşut, vakit kaybedilmeden iş dünyasının beklediği yapısal reformların hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

“Gündem artık üretim odaklı ekonomi olmalı”

Aşut konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Ülkemiz adına bir dönüm noktası olarak değerlendirilebilecek referandumla yeni bir süreç başlamıştır. İş dünyası adına istikrarın devamı anlamına gelen bu süreçte beklentilerimiz daha da büyümüştür. Ülkenin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi adına gündemin artık hızla üretim odaklı ekonomiye dönmesi daha da büyük önem taşımaktadır. Ne ülkenin, ne de iş dünyasının bu noktada bir gün daha bekleme, zaman kaybetme lüksü yoktur. Bu da her zaman vurguladığımız gibi ekonomik reformların hayata geçirilmesiyle mümkün olacaktır.

İş dünyası olarak önümüzü görmemiz, hızlı bir normalleşme çabasını gerektirmektedir. Son dönemlerde ekonomiyi canlandırmaya yönelik atılan adımların artırılarak sürdürülüp, iş dünyasının sorunlarını kalıcı olarak çözecek reformlara geçilmelidir. Bu sağlanırsa yerli ve yabancı yatırımlar devam edecek, ekonomi büyüyecek, istihdam artacaktır.

Türkiye’nin önünde yeni bir süreç var. Yeni bir ekonomik devrim geliyor. Dünyada iş yapma biçimi, üretim şekilleri inanılmaz bir biçimde değişiyor. Bundan sonraki süreçte Endüstri 4.0’a odaklanmalıyız.

Bir diğer beklentimiz ise gerek komşularımız ve gerekse dış ticaretteki en büyük partnerlerimiz arasında yer alan Avrupa Birliği ülkeleriyle sıcak ilişkilerimizin devam ettirilmesidir.

Referandum sonucunun ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyor, Mersin iş dünyası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerek kentimizin gerekse ülkemizin kaliteli ekonomi ve kaliteli demokrasinin ayrılmaz bir parçası olarak çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu noktada en büyük yol göstericimiz bilim, büyük önder Atatürk’ün evrensel değerlerden oluşan mirası ve milletimizin demokrasiye olan bağlılığı olacaktır."