MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO Eksperleri sertifikalarını aldı 26.12.2016 tarihinde yayınlandı

Ekspertiz hizmetlerinin standartlaştırılarak hizmet kalitesinin iyileştirilmesi adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından sanayi veri tabanındaki bilgilere kaynak teşkil eden kapasite raporlarını hazırlayan eksper mühendisler eğitime tabi tutularak sertifikalandırdı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) bu alanda hizmet veren 33 eksper, TOBB’daki eğitimlerini tamamlamalarının ardından sertifikalarını MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’tan aldı.


MTSO Eksperleri sertifikalarını aldı

Sertifika töreninde konuşan MTSO Başkanı Aşut, “Oda olarak rekabetçiliğin önünü açmak adına birçok çalışma yapıyoruz ve bu çalışmalar içerisinde sizin verdiğiniz raporlar da ayrı bir önem taşıyor. Bu nedenle verilen raporların bir standarda bağlanması ve kalitesinin artırılması önemliydi” dedi.

Ekonominin zor bir süreçten geçtiğini ve bu dönemde Mersin firmalarının rekabetçi yapılarını güçlendirerek öne çıkmasının ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Aşut, firmaların rekabetçi yapısını güçlendirme noktasında eksperlerden de destek beklediklerini anlattı. Eksperlerden firma ziyaretlerinde yalnızca tespitte bulunmayıp eksik gördükleri konularda yol gösterici rol üstlenmelerini de isteyen Aşut, “Kimyadan, elektroniğe, makineden, tekstile, gıdadan maden mühendisine, orman mühendisinden elektrik mühendisine kadar Türkiye’de birçok Oda’da bulunmayan bir uzman çeşitliliğimiz var. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

Önümüzdeki yıl eksperlerin iş yükünün artacağına da dikkat çeken Aşut, 2016 yılında kapasite rapor sayısının önceki yıllara göre yaklaşık yüzde 50 arttığını hatırlatarak, “Bunun sebebi raporların 2014’e kadar geçerlilik süresi üç yıl iken 2015’ten itibaren iki yıla düşmesidir. Bu yıl 350-380 olan kapasite rapor sayısının 2017’de 550 – 600’lere ulaşacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Konuşmasının sonunda eksperlere iş dünyasına verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Aşut, “Önümüzdeki süreçte belki biraz daha yorulacağız ancak Mersin’in kalkınması için hepimiz işin bir ucundan tutmalıyız” diyerek tamamladı.

 

 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER