MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Tatili değil, sanayiyi tercih ettiler 16.07.2024 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTSOB) işbirliğinde düzenlenen ‘Sanayinin Yıldızları Projesi’ne katılan öğrenciler, yaşıtları gibi tatili değil sanayide tornavida tutmayı tercih etti. Projeyle hem eğlenip öğrenen gençler, geleceklerini şekillendirecek meslek seçimleri için meslekleri, uygulamalı eğitim modeliyle yerinde öğrendi. 


Tatili değil, sanayiyi tercih ettiler

Sanayideki meslekleri gençlere tanıtmak, meslek seçimlerinde rehber olmak ve aynı zamanda yaz tatilini değerlendirmek adına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde, 11-12 yaş aralığındaki 7’inci ve 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik ‘Sanayinin Yıldızları Projesi’ düzenlendi. 2 haftalık uygulamalı eğitimde öğrenciler, hem eğlenip hem de meslekleri tanıdı. Projeye katılan öğrenciler, ahşap atölyesinde çivi çakmadan metal atölyesinde bakır kabartmaya, gıda atölyesinde çikolata yapımından tarımsal etkinliklere, Model Fabrika’da 3D eğitiminden ARDİNO çizgi izleyen robot yapımına kadar birçok alanda mesleki eğitime tabi tutuldu. 50’in üzerinde öğrencinin katıldığı program sonrası bir de kapanış etkinliği düzenlendi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ile MTSOB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli’nin katılımıyla düzenlenen kapanış etkinliğinde öğrenciler, etkinliği değerlendirip, duygu ve düşüncelerini paylaştı. 

Çakır; “Çocuklarımıza meslekleri tanıtmak istiyoruz”
Etkinlikte söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, meslek okullarına ilgiyi artırmak ve küçük yaşlardaki çocuklara meslekleri tanıtmak adına MTOSB işbirliğinde bu organizasyonu düzenlediklerini söyledi. Meslek okullarına dair olumsuz algının kırılmasına yönelik de önemli bir proje olduğunu belirten Çakır, “Biz çocuklarımızın hep üniversite bitirmesini istiyoruz fakat pense tutacak insana da ihtiyacımız var. Buradaki çocuklarımızın evlerinde de bu yetilerini devam ettirsinler istiyoruz” dedi. 
Meslekleri tanıtmanın yanı sıra çocukların, hayata dair çivi çakmak, pense tutmak gibi yetilerinin de olmasını amaçladıklarını dile getiren Başkan Çakır, “Hayatta sorumluluklar var, küçük yaşta bu sorumlulukları verebilir miyiz diye yaptığımız bir proje. Anne babalar için de çok önemli. Ufak tadilatlar için usta çağırılmasın, çocuklarınızla beraber tamir etmeyi deneyin” diye konuştu. 

Tekli; “Eğitim için tatillerinden fedakarlık yaptılar”
MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli de, tatilinden fedakarlık yapıp eğitime katılan çocuklara teşekkür etti. Eğitimleri olabildiğince eğlenceli hale getirmeyi çalıştıklarından bahseden Tekli, “Sizleri burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Bir nebze de olsa bir şeyler öğretebiliyorsak, ne mutlu bize. Eğitim için tatilinizden fedakarlık yaptınız geldiniz, teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
MTSO ile her alanda işbirliği içerisinde olduklarından bahseden Tekli, “Yaptığımız iş birliği neticesinde, çocuklarımızın hangi mesleği tercih etmesi noktasında yardım etmek istedik. Aileler, çocuklar, bizler her kes çok memnun. Talep çok fazla, projeyi sürdürmek istiyoruz” dedi. 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER