MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO, 131 yaşında 21.12.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kuruluşunun 131. Yıldönümünü Mersinli Keman Sanatçısı Hasan Gökçe Yorgun’un piyanistler Tamara Atschba ve Jiao Li eşliğinde verdiği özel bir keman dinletisi ile kutladı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, dinleti öncesi yaptığı konuşmada, kentlerin gelişiminde sanatın taşıdığı öneme dikkat çekerek, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın sanata, sanatçıya ve kültür dünyasına desteğinin süreceğini söyledi.


MTSO, 131 yaşında

Mersin’in en köklü kurumlarından birisi olan, yıllardır hazırladığı projelerle, attığı adımlarla, çalışmalarıyla kent tarihinde iz bırakan, ekonomisine yön veren MTSO, kuruluşunun 131’inci yılını bir sanat etkinliği ile kutladı. "1886'dan bu yana vazgeçilmez tutkumuz, sanat" diyen ve bu motivasyonla bünyesinde bir de sanat galerisi bulunduran MTSO, kutlamalar çerçevesinde Mersin'in yetiştirdiği önemli sanat değerlerinden biri olan Hasan Gökçe Yorgun Klasik Müzik Dinletisi’ne evsahipliği yaptı.
Dinleti öncesi açılış konuşmasında MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut şunları söyledi:
“MTSO, kültür ve sanatı Mersin’in bütüncül anlamda gelişmesinin en temel payandalarından biri olarak görmektedir. Sürekli yenilikçi bir ekonomiden bahsediyoruz, katma değerden bahsediyoruz. Nedir yenilikçi ekonomi? Nedir katma değer? Yenilikçilik ve katma değer hayal kurabilmektir. Okuma becerisi olmayan, edebiyattan uzak, kültür ve sanatın gücünden uzak bir toplum nasıl hayal kurabilir? Nasıl yenilikçi düşünebilir? Ne icat edebilir? İşte bundan dolayıdır ki, 15 yıldır Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin destekçisiyiz. 10 yıldır Mersin Kenti adına Edebiyat Ödülü verilmesine aracılık ediyoruz. Sanat Galerimiz, her yıl 15 civarında sergiyle, sanatçılarımızı sanatseverlerle buluşturuyor. İşte bundan dolayı, kuruluş yıl dönümlerimizde Mersinli bir sanatçımızı kuruluş etkinliklerimizin merkezi yapmaya gayret ediyoruz.”

“Geçen yıla Ahmet Yeşil damgasını vurmuştu”
Oda’nın 130. Yıl kutlamalarına Ressam Ahmet Yeşil’in damga vurduğunu hatırlatan Şerafettin Aşut, bu yıla ise Mersinli genç yetenek, Keman Sanatçısı Hasan Gökçe Yorgun’un iz bırakacağını söyledi. 
MTSO’nun sanata, sanatçıya ve kültür dünyasına desteklerinin devam edeceğini kaydeden Aşut, “Çünkü yaratıcı ekonomiler ancak yaratıcı gücü olan bir toplumla mümkün olabilir. Bu anlamda bu değerlerin ve vizyonun destekçisi olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir parçası olmaktan, siz değerli dostlarımla Mersin’e hizmet etmekten onur duyuyorum. 131’inci yılımız kutlu olsun” dedi.

Hasan Gökçe Yorgun Kimdir?
Mersin’de doğdu. Keman eğitimine 7 yaşında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarın’da Lily Tchumburidze’nin öğrencisi olarak başladı ve 2009’da mezun oldu.
10 yaşında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın (İDSO) açmış olduğu ‘Genç Kuşak Solistleri’ seçmelerini kazandı. Senfoni orkestrası ile ilk konserini Şef Nezih Seçkin yönetiminde İDSO ile Atatürk Kültür Merkezi’nde verdi.
Alexander Markov, Scholo Mintz, Igor Oıstragh, Ayla Erduran, Cihat Aşkın gibi dünyaca ünlü keman sanatçıları ile masterclass yaparak takdir ve beğenilerini kazandı. Ida Haendel’in dikkatini çekti.
Üstün tekniği ve müzikalitesi ile tüm eleştirmenlerin ilgisini çeken sanatçı, eğitimine Üniversitat Für Musik und Darstellende Kunst Wien’de, Prof. Dora Schwarzberg ile devam etmektedir. Sanatçı konserlerinde Antonio Gragnani (1780) keman ile çalmaktadır.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER