MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin, terör eylemleri karşısında tek yürek oldu 24.12.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin milletvekilleri, siyasi parti il başkanları, il ve ilçe belediyeleri, TOBB’a bağlı Oda ve Borsa temsilcileri, Mersin Barosu ve tüm Sivil Toplum Kuruluşları teröre karşı bir araya gelip tek ses olup barış ve kardeşlik mesajı verdi. Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde bir araya gelen coşkulu kalabalık Türk bayraklarından adeta kırmızı bir nehir oluşturdu. Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen kalabalık grup, burada Barış ve Kardeşlik Mitingi’ne katıldı.


Mersin, terör eylemleri karşısında tek yürek oldu

Bayrağını Al Da Gel Yürüyüşü ardından ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ‘Vatan sana canım feda’ sloganları eşliğinde başlayan Barış ve Kardeşlik Mitingi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, son dönemlerde yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
Ardından Mersin’deki tüm sivil toplum kuruluşları adına ortak basın açıklamasını Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut okudu. Sözlerine, “Bugün Mersinliler olarak, artarak devam eden terör olaylarına karşı toplumun gür sesini duyurmak, ayrılmaz ve bölünmez kardeşliğimizi tüm şer güçlere, bir kez daha göstermek için buradayız” diye başlayan Aşut; teröre, binlerce yıllık kardeşliği bozmaya çalışan emperyal güçlere milletin ve Mersinlilerin duruşunu, kararlılığını göstermek için bir araya geldiklerini söyledi. Cumhuriyet Meydanı’nda ortaya çıkan fotoğrafta Türkiye’nin kendisinin bulunduğunu vurgulayan Aşut, “Bu fotoğrafta, Anadolu’nun başka illerinden kentimize göç eden ve artık Mersinli olan, bu vatanı, devleti ve bayrağı aziz bilen, Mersinlilerin kendisi var. Mersinlilerin, teröre karşı duruşu,  geleceğe ait ortak duyguları var” dedi.

“Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit vatandaşlarıyız”
Hangi etnik köken, din veya mezhep aidiyetine sahip olunursa olunsun herkesin Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit vatandaşları olduğunu anlatan Aşut, şunları söyledi:
“Bizi bölmek, artık mermer haline gelen ayrılmaz kardeşliğimizi parçalamaya çalışmak gibi bir gaflet içinde olan ihanet şebekelerine buradan, sesleniyoruz; gidin Çanakkale’deki şehitlikleri gezin, bakın, hangi memleketlerin evlatları bu vatan için canını vermiş? Orada Edirneli de görürsünüz, Diyarbakırlı da. Orada, İzmirliyi de görürsünüz, Vanlıyı da. Orada Müslüman’ı da görürsünüz, bu ülkenin başka dinlere ve inançlara mensup vatan evlatlarını da. Gidin Kurtuluş Savaşı şehitliklerine bakın. Fazla uzağa gitmeyin. Daha dün şer güçlerin planlarını bozan 15 Temmuz şehitlerine bakın. Bakın hangi, mezhep veya hangi etnik kökene mensuplar? İyi bakarsanız orada;  Türkü, Kürdü,  Arap’ı,  Laz’ı, Alevi’yi, Sünni’yi, Hıristiyan’ı, Musevi’yi görürsünüz. Türkiye’yi görürsünüz. İyi bakarsanız bu milletin parçalanmayacağını görürsünüz.”
Tüm milletin, ortaklaşa verdiği mücadelelerle kazanılan vatanı, çocuklara olan sorumluluk gereği barış ve refah içinde geleceğe taşımanın herkesin ortak görevi olduğunu kaydeden Aşut, “Bu uğurda, göstereceğimiz fedakarlığın sınırını sakın ama sakın kimse sınamasın” dedi.

“Öldürmeyen acı güçlendirir”
Ülkenin son zamanlarda artan terör olaylarında büyük acılar yaşadığına dikkat çeken Şerafettin Aşut, öldürmeyen acının güçlendirdiğini dile getirip, “İşte bu şer güçler, terörü destekledikçe, biz birbirimize daha çok sarılıyoruz. Kukla olan bu terör örgütleri, korkak eylemlerini gerçekleştirdikçe biz, daha da bileniyoruz, daha da bir oluyoruz. Ama asıl tehlikenin ve bunların asıl amacının farkındayız, bilincindeyiz. Unutmayın, bu ülke, ekonomik kriz mühendislikleri ile yıkılamaz. Terör, askerimizi, polisimizi şehit ederek hedefine ulaşamaz. Terör; hedefine, toplumu bir birine düşman ederek ulaşır. Toplumda kaos ve kargaşa yaratarak ulaşır. Biz bu tuzağa düşmedik, düşmeyeceğiz” dedi.

“Türkiye’nin büyümesini engelleyemeyeceksiniz”
Türkiye’nin büyümesini kimsenin engelleyemeyeceğini ifade eden Şerafettin Aşut, teröre verilecek en güzel cevabın kenetlenmek olacağını söyledi. Mersin’i Anadolu’nun dört bir yanından gelen insanların oluşturduğunu hatırlatan Aşut sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mersin, küçük bir Türkiye’dir. Teröre, teslim olmayacağız ve bu kardeşliğin nasıl yaşandığını dünyaya göstereceğiz. 80 milyonun ne bölünmeye, ne parçalanmaya niyeti vardır. Yasaların dışında hak aramayı kabul etmiyoruz. Ancak unutulmasın, gerektiğinde hepimiz Mehmetçiğiz, şehidiz, gaziyiz. Bunu da kimse aklından çıkarmasın. Bu duygularla,  Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na ve 15 Temmuz zaferine kadar, üzerinde özgürce ve huzur içinde yaşadığımız bir vatanı bize armağan eden tüm şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
Türkiye’nin çevresinde, devlet, millet olmayı başaramamış, şer güçlerin oyununa gelmiş toplulukların yaşadığı dramı herkesin seyrettiğini anlatan Şerafettin Aşut, “Bu sahneleri izledikçe, yaşadıkları trajediyi gördükçe, bize bu vatanı bırakan atalarımıza ve şehitlerimize olan minnetimiz bin kat daha artıyor” dedi.
Aşut sözlerini “Bu kardeşliğimizi bozamayacaklar. Büyüyen Türkiye’ye engel olamayacaklar” diyerek tamamladı.

Çakacak: “Bugün burada Türkiye var”
Mersin Valisi Özdemir Çakacak da mitingde yaptığı konuşmada Mersin’in teröre karşı tek yürek olduğunu ifade ederek, “Bugün burada Türkiye var çünkü Mersin, her özelliğiyle Türkiye’dir, Türkiye’nin bir örneğidir” dedi.
“Atalarımız bu toprakları, kanlarıyla canlarıyla vatan yaptılar. Milletimiz bu toprakların vatan olması için canlarını ortaya koydu” diyen Vali Çakacak, birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu Türk halkının geçmişte gösterdiği gibi bugün de göstermeye devam ettiğini söyledi. Tarihin tekerrür ettiğini dile getiren Çakacak şunları söyledi:
“Geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye’nin birliğine, kardeşliğine, vatanına kastetmek üzere terör örgütleri 4 koldan saldırıyor. PKK, DHKP-C, FETÖ, DAEŞ hangi terör örgütü varsa yüce milletimizin üzerine saldılar düzenliyor. Küresel güçler, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyümesini, gelişmesini, ilerlemesini önlemek için elinden ne geliyorsa yapıyor. Bu ülkenin büyümesinden, gelişmesinden, demokrasisinden, insanlığımızın birliğinden rahatsızlar ve bu birlik beraberliğin bozulması için insanlarımızı birbirine kırdırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Yüce milletimiz nasıl Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’nda bir ve beraber olarak ülkemize vatanımıza sahip çıktıysa, bugün de farklılıklarını, zenginlik olarak görerek birliğinin beraberliğinin kardeşliğinin ne kadar büyük bir güç olduğunu dünyaya gösterip vatanına, demokrasisine, birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıkıyor.”
Çakacak sözlerini, Türkiye’de birlik ve beraberlik oldukça, Türkiye topraklarında hiçbir terör örgütünün duramayacağını ifade ederek tamamladı.

Kocamaz: “Türkiye, ebedi Türk vatanı olmaya devam edecektir”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise sözlerine, “Bu destan, birliğimizi bozmak, içimize korku salmak, tüm dünya mazlumlarının umudunu söndürmek için tertiplenen ihanetlere karşı dik duruşumuzun destanıdır” diyerek başladı. Türk halkı dik durdukça, beraber oldukça bayrağını kimsenin indiremeyeceğini, ezan sesini susturamayacaklarını vurgulayan Kocamaz, “Türkiye, ebedi Türk vatanı olmaya devam edecektir” dedi. Son bir ayda çok sayıda şehit verildiğini hatırlatan Kocamaz, “Üzgünüz, kızgınız, yaslıyız; belki biraz da kaygılıyız. Ancak gün, hayıflanma, kederlenme günü değildir. Gün, birbirimize daha sıkı sarılmak, cennet vatanımızı kan gölüne çevirmek isteyenleri bu muhteşem tabloyla kahretmek günüdür” ifadelerini kullandı. Acının büyük olduğunu, herkesin yaslı olduğunu ama bu yasın vakur şekilde tutulacağını anlatan Kocamaz, “Sinmeden, korkmadan, köşemize çekilmeden, Toroslar gibi dimdik durarak, hep uyanık kalarak tutacağız. Kötü niyetlileri, millet düşmanlarını gözyaşlarımızla sevindirmeyeceğiz. Onları, hizmet yolunda koşarken akıttığımız terlerde boğacağız. Barış için, kardeşlik için, huzur için dimdik durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Miting, konuşmaların ardından Yenişehir İlçe Müftüsü Halil Uzun’un şehitler için okuduğu duaların ardından sona erdi.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER