MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

AB fonları ve KOBİ destekleri tanıtıldı 22.12.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen toplantı ile Mersin iş dünyasına yeni dönem AB fonları ve KOBİ destekleri tanıtıldı.


AB fonları ve KOBİ destekleri tanıtıldı

Toplantıda AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı adına Antalya Temsilciliği AB İşleri Uzmanı Selman Çetin AB Hibe Programları’nı genel hatları ile katılımcılara anlatırken TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Müdürlüğü adına Emre Yurttagül, AB Çerçeve Programları Horizon 2020 ile ilgili bilgi verdi. KOSGEB AB Koordinasyon Müdürlüğü AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı KOBİ Uzmanı Beyza Gelmez, İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı’nın detaylarıyla ilgili sunum yaparken, KOSGEB Mersin İl Müdürü Danyal Peker, KOSGEB KOBİ Destek Programlarının detaylarını açıkladı. Toplantıda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Uzmanı Ahmet Çağrıcı ise 2014 – 2020 IPARD Programıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

“Projeler Müdürlüğümüz KOBİ’lerimize her türlü desteği vermekte”
Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, ticari yaşamı KOBİ’lere dayanan bir ekonomide destek fonları, hibe ve destek programları ile alternatif finansman yöntemlerinin KOBİ’lerin gerek ekonomik gerekse tasarladıkları projeleri hayata geçirmeleri için taşıdığı hayati öneme dikkat çekti.
Ancak bu destek fonlarının KOBİ’ler tarafından yeterince kullanılmadığını kaydeden Aşut, ağırlıklı olarak kurumsal firmaların bu fonlardan yararlandığını anlattı. “Bu fon mekanizmalarından daha fazla KOBİ’lerimizi faydalandırarak, ülkemiz ekonomi çarkını daha da hızlandırmamız gerekmektedir” diyen Aşut, bu nedenle MTSO bünyesinde bu konularda KOBİ’lere hizmet veren bir Projeler Müdürlüğü bulunduğuna değindi. “MTSO Proje Müdürlüğümüz, KOBİ’lerimize bilgilendirme,  danışmanlık ve yönlendirme konusunda her desteği vermektedir” ifadesini kullanan Aşut sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu noktada bu fonların kullanılma oranının yeterince yüksek olmamasını ben iki nedene bağlıyorum. Birincisi, firmalarımızın bu konuda daha istekli ve araştırmacı olması gerekiyor.
Yani bu kültürü, proje kültürünü edinmesi, hatta benimsemesi gerekiyor. İkincisi ise bu fonların iş dünyasına daha yalın anlatılması, prosedürlerin daha basitleştirilmesi eminim ki bu kullanım oranını yükseltecektir.”
Sonuç olarak KOBİ’leri bürokrasiye boğmak yerine bu fonların doğru ve etkin kullanımına katkı sağlamak istediklerini vurgulayan Aşut, bu tür tanıtımların artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

 

Seminer sunumlarına ulaşmak için buraya tıklayınız.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER