Uygunluk Değerlendirme Kuruluşları Bildirimi Hakkında 23.03.2022 tarihinde yayınlandı

Uygunluk Değerlendirme Kuruluşları Bildirimi Hakkında

T.C. Ticaret Bakanlığı yazısına istinaden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)'nden alınan bir yazıda; 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu kapsamında hazırlanan Uygunluk Değerlendirme Kuruluşları ve Onaylanmış Kuruluşlar Yönetmeliği kapsamında uygunluk değerlendirme kuruluşlarıın, görevlendirme olup olmadığına bakılmaksınız teknik düzenlemeler kapsamındaki faaliyetlerinden dolayı ilgili teknik düzenlemeyi yürüten yetkili otoriteye karşı sorumlu olup faaliyette bulundukları alanı bildirmekle yükümlü bulunduğu ifade edilmektedir.

Söz konusu bildirim yükümlülüğü kapsamında Ticaret Bakanlığı sorumluluğunda bulunan ürün gruplarında uygunluk değerlendirme faaliyetinde bulunan uygunluk değerlendirme kuruluşlarının Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğüne ivedilikle bildirimde bulunması gerektiği belirtilmektedir.

EK: Ticaret Bakanlığından TOBB'a Ulaşan Yazı (1 sayfa)