Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce başvurusu yapılan ve Çukurova Kalkınma Ajansı'nın 2018 Yılı Fizibilite Destek Programınca başvuru yapılan “Turunçgil Atıklarının Pektin Üretiminde Degerlendirilmesi Fizibilite Çalısması” projesi desteklenmeye hak kazanmıştır. Bu kapsamda projeye destek olabilecek nitelikte aşağıdaki çalışma yürütülmektedir.
Proje konusu olan pektin; jel oluşturucu, kıvam oluşturucu ve stabilizatör olarak başta gıda sanayi olmak üzere kozmetik ve ilaç sanayinde de kullanılmaktadır.
Ülkemizdeki yıllık tüketim oranı 600 ton olan pektinin tamamı ithalat yoluyla karşılanmaktadır. Bölgemizin en önemli gelir kaynağı olan turunçgilin atıkları ise hali hazırda yoğun olarak hayvan yemi olarak değerlendirilmekte, hatta bazen çöpe atılmaktadır.
Turunçgil atıklarından katma değeri yüksek bir ürün olarak pektin üretilebilmesinin değerlendirileceği fizibilite raporunun hazırlanması işi için veri olarak kullanılmak üzere bir anket çalışması yürütülmektedir.
Kişisel ve kurumsal görüşleriniz çok değerli olup, bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçladığımız bu çalışmamızda ekte gönderdiğimiz anketi doldurarak sizlerin de önemli katkılar sağlayacağını düşünmekteyiz.
Narenciye kabuklarının ve atıklarının işlenmesiyle elde edilen “Pektin” ürününe veya PEKTİN üretimine dair bilgi sahibi misiniz? Cevabınız “EVET” ise;
Lütfen aşağıdaki formu en geç 09 Ağustos 2019 tarihine kadar eksiksiz olarak doldurunuz.
ANKETE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ