Türkiye-Portekiz ETOK 4. Dönem Toplantısı 14.09.2022 tarihinde yayınlandı

TOBB'dan Odamıza iletilen yazıda; 18 Ekim 2022 tarihinde Türkiye-Portekiz arasında gerçekleştirilmesi planlanan Ekonomi ve Ticaret Ortaklık Komisyonu 4. Dönem Toplantısı'nın hazırlıkları çerçevesinde imzalanmış son Ekonomi ve Ticaret Ortaklık Komisyonu Protokolü kapsamındaki güncel gelişmeler ile imzalanması öngörülen Ekonomi ve Ticaret Ortaklık Komisyonu Protokolü'ne ilişkin olabilecek İngilizce metin önerilerine, Portekiz ile Türkiye arasındaki ilişkilere ve gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin bilgi notuna ihtiyaç duyulduğu ifade edilmektedir.

Türkiye-Portekiz ETOK 4. Dönem Toplantısı

Yazıda devamla, bahse konu toplantının hazırlıklarında kullanılmak üzere, Portekiz ile ticari ve ekonomik ilişkilerin arttırılmasına yönelik işbirliği imkanları, öncelik verilecek sektörler, ticaretin geliştirilmesi için öneriler, ikili ilişkilerde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri gibi konulara ilişkin görüşlerin 15 Eylül 2022 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar TOBB'a ([email protected] ) iletilmesi hususu bildirilmektedir.