Türk Yatırım Bankası Sh.A Hakkında Bilgilendirme 30.12.2021 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza iletilen yazıda; Ticaret Bakanlığı’ndan alınan bir yazı ile, Türk Ticaret Kanunu’nda yer alan yükümlülük ve sınırlamaların Kosova mevzuatında icra kabiliyetinin bulunmaması nedeniyle çeşitli kişi ve kuruluşların Kosova’da banka unvanı ile şirket açtıkları; Kosova Merkez Bankasından aldıkları herhangi bir bankacılık yetkileri olmamasına rağmen Türkiye’de bu şirketlerin şubeleri gibi hareket ederek piyasaya çek, teminat mektubu vb. sundukları belirtilmektedir.

Türk Yatırım Bankası Sh.A Hakkında Bilgilendirme

Yazıda devamla, konuyla ilgili olarak en son, T.C. Priştine Büyükelçiliği üzerinden bir vatandaşımızın “Turk Yatirim Bankasi SH.A.” hakkında bilgi talep ettiği bildirilmektedir. Konu araştırıldığında, anılan şirketin sadece şirket kaydının olduğu ve Kosova Merkez Bankası’nın https://bqk-kos.org/financial-supervision-2/licensing-of-financial-institutions/list-of-licensed-financial-institutions-2/?lang=en bağlantı adresinde belirttiği banka ya da finans kuruluşları arasında bulunmadığı bilgisine ulaşıldığı belirtilmektedir.