TMO - İthal Ekmeklik Buğday Satışı 12.11.2017 tarihinde yayınlandı

TMO - İthal Ekmeklik Buğday Satışı

T..C. Toprak Mahsülleri Ofisi Mersin Şube Müdürlüğü tarafından iletilen yazıda, Kuruluşun ithalat bağlantısı yapılan 113.000 Ton ekmeklil buğdayın Kasım ayı ikinci yarısı Mersin, İskenderun ve İzmir limanlarında olmasının planlandığı belirtilmektedir.

Mersin, İskenderun ve İzmir limanlarında gelecek olan ekmeklik buğdaylar,  bahse konu limanlarımızdan tahliye edilip millileştirmelerine müteakip 1.020 TL/Ton (KDV ve maniplasyon ahriç) fiyatla un fabrikalarına yönelik peşin ebdel mukabili satılacaktır.

Talep sahipleri, 14 Kasım 2017 tarihi mesai bitimine kadar Şube Müdürlüğüne talep formu (EK 1) ve aşağıda istenen belgelerle müracaat edeceklerdir.

• Halen faaliyette olduğunu gösterir belge (Talep sahipleri, faaliyette olduklarına dair belgeyi bağlı oldukları Odalardan onaylı olarak alacaklardır.)
  • 2016 yılına ait fiili tüketim belgesi
  • Mamul madde ihracatı gösteren belge istenecektir
  • Talep sahipleri 2016 yılınca ait un ihracat miktarlarını veya un ihracatlarının olmadığını resmi olarak belgeleyeceklerdir (ihracatı varsa ilgili ihracatçı birliklerinden, ihracatı olmayanlar ise mali müşavirden).

Faaliyet belgesini, fiili tüketim ve mamul madde ihracat durumunu gösteren belgelerini daha önceki satış da vermiş olan talep sahiplerinden bu belgeler istenmeyecektir.

İthal ekmeklik buğday talep formuna ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Üyelerimize duyurulur.