TMO - İthal Arpa ve Mısır Satışı 09.01.2018 tarihinde yayınlandı

TMO - İthal Arpa ve Mısır Satışı

Toprak Mahsülleri Ofisi Mersin Şube Müdürlüğü tarafından, arpa ve mısır kullanan sektör ihtiyacı ve yurtiçi piyasa dengelerinin sağlanması amacıyla ithalat bağlantısı yapılan 110.000 ton arpa; Mersin, İskendurun, İzmir, Bandırma ve Tekirdağ limanlarına ve 139.000 ton mısır ise Mersin, Derince ve İzmir limanlarımızda Ocak ayı ikinci yarısından itibaren gelmesi planlanmaktadır.

İthalatı gerçekleştirilecektir olan arpalar, bahse konu limanlarımızdan tahliye edilip millileşmelerine müteakip 810 TL/Ton (KDV hariç maniplasyon dahil) fiyatla sadece kullanıcılarına (besici ve yetiştiriciler ile kendi yemini imal eden işletmeler, yem ve irmik fabrikaları)  yönelik peşin bedel mukabili satılacak olup, kanatlı hayvan besiciliği ve yetiştiriciliği yapanlara arpa satışı yapılmayacaktır.

Talep sahipleri 10 Ocak 2018 tarihi mesai bitimine kadar Şube Müdürlüğümüze talep formu ve aşağıda istenen belgelerle birlikte en yakın liman şube (sadece bir liman şubesinden talepte bulunacaktır) stokları için müracaat edecek ancak birden fazla ilde işletmesi bulunan firmaların talepleri bölünerek birden fazla limandan teslimat yapılabilecek olup, talep sahiplerinden:

Yem fabrikaları için:

• Halen faaliyette olduğunu gösterir belge (Talep sahipleri, faaliyette olduklarına dair belgeyi bağlı oldukları odalardan onaylı olarak alacaklardır.)
  • 2017 yılına ait fiili tüketim belgesi (Temn edilememesi durumunda 2016 yılı kabul edilecektir.)
  • Mamul madde ihracatı gösteren belge (2017 yılında mısıra dayalı mamul madde ihracatı yapılılıp yapılmadığına dair belgelenecek olup, ihracatı yapıldı ise ihracatçı birliklerinden, ihracatı olmayan firmalar ise mali müşavirlerdn alacaklardır.)

Besici ve yetiştiriciler için;

• Hayvan sayılarını (kaç baş ve cins) gösteren belge istenecektir.

Satışı yapılacak ithal arpa ve mısır için para yatırma süre sonu 23.01.2018 olup, ancak İzmir ve Tekirdağ Şube Müdürlüklerine geleek olan arpa için para yatırma süre sonu 19.01.2018 tarihi olarak belirlenmiştir.Son teslimat tarihi 16.02.2018 mesai bitimidir.

Mısır ve Arpa talep formu için TIKLAYINIZ.

Üyelerimize duyurulur.