TMO'dan Mamul Madde İhracatı Kapsamında Satış 13.11.2017 tarihinde yayınlandı

TMO'dan Mamul Madde İhracatı Kapsamında Satış

TMO Mersin Şube Müdürlüğünden Odamıza gönderilen yazıda, Diyarbakır Şube Müdürlüğü stoklarında bulunan 2015 yılı mahsulü ekmeklik buğdaylar (düşük vasıflı ekmeklik buğdaylar hariç), mamul madde (bulgur) ihracatı karşılığı aşağıda belirtilen esaslar doğrultusunda satışa verileceği bildirilmiştir.

Satışa açılan ekmeklik buğdaylar; sadece üretimlerinde kaplıca (kızıl) buğday kullanarak 30.09.2017 tarihine kadar mamul madde (bulgur) ihracatını gerçekleştirilen ihracatçılara yönelik olarak yapılacaktır.

Satışa açılan buğday stokları, 01.11.2017 tarihli ve E.274208 sayılı taalimatımızla iç satışa da açılmış olup satış önceliği iç satış talebinde bulunanlara verilecektir.

Bu kapsamda yapılacak satışlarda 10 - 30 Kasım 2017 tarihleri arasında imzalanacak sözleşmeler için geçerli olacak satış fiyatları ekteki tablo şeklinde uygulanacaktır.

Kapalı depolardan yapılan satışlarda, satış fiyatlarına (MAYDÜ, Noda ve Tahıl Torbalama Ünitesi hariç) ayrıca 2 ABD Doları/Ton manipülasyon ücreti ilave edilecek, açık yığınlardan (MAYDÜ, Noda ve Tahıl Torbalama Ünitesi dahil) yapılan satışlarda maniplasyon ilave ücreti alınmayacaktır.

Detaylı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.

Üyelerimize duyurulur.