TİM TEB Girişim Evi Start Up Programı, İş fikrini girişime dönüştürmeyi başarmış ve şirketleşme sürecini yeni tamamlamış olan girişimciler için kuluçka programı kapsamında destekler vermektedir. Program kapsamında, tanımlı ürün/hizmet geliştirme çabası içerisinde olan, AR&GE faaliyetleri gerçekleştirmenin yanı sıra ilk satış çabalarında da bulunan, cirosu 500 bin TL’yi aşmayan işletmelere ürün segmentasyonlarının belirlenmesi, doğru müşteri kitlesinin tespiti ve nakit akışı sağlanması konularında danışmanlık sağlanmakla beraber pazarlama, satış, insan kaynakları yönetimi gibi işletme faaliyetlerinin yönetilmesi ve tanımlı hale getirilmesine destek olunmaktadır.
Danışmanlık Hizmet İçeriği:
Start Up firmalarına gerçekleştirilecek olan danışmanlık hizmetleri ayda bir yapılacak olan birebir görüşmeler ile sağlanacak, toplamda 5 görüşme gerçekleştirilecektir.
Girişimci ve iş fikrinin analiz edileceği ve mevcut durumunun değerlendirileceği ilk görüşme sonrasında aşağıdaki konu başlıklarında iyileştirilmesi gereken noktalar tespit edilerek girişimci ile birlikte geliştirilmesi sağlanacaktır.
TİM-TEB Girişim Evi işleyiş modeli aşağıdaki gibidir;
1.Ticari Hızlandırma Programı
Hızlandırma programı kapsamında, ürün/hizmet geliştirme aşamasında olan veya kurulu işletmesi ile ticari hayata yeni başlamış olan girişimcilerin, iş fikirlerini doğru iş modelleri ile yönetmelerini sağlamak, ürün/hizmet çeşitlendirmesi ve geliştirmesine katkı vermek, etkin satış ve pazarlama planlarının oluşturmalarına destek olmak ve kısa vadede iş fikirlerinin pazarda tutunması ve büyümesi için gerekli olan finansal ihtiyaç analizlerini yapmak gibi iş planı kavramına konu olan alanlarda girişimcileri desteklemek üzere 6 aylık bir süreç boyunca girişimcilere toplu ve 1-1 danışmanlık seansları uygulanmaktadır.
2. Girişimcilik Eğitimleri
TİM-TEB Girişim Evi’nde, Hızlandırma Programına paralel olacak şekilde girişimcilere konunun uzmanı eğitmenler tarafından eğitimler düzenlenecektir. Eğitimler, ihracat veya yurtdışı açılım odaklı olan girişimcileri dış ticaret, pazar yapısı, tedarik yapılanması, satış ve pazarlama planlaması ve finansal yönetim gibi konularda planlama ve uygulama yeteneklerinin geliştirilmesi için tasarlanmıştır.
Gerçekleştirilen Eğitimler:
• İş Planına Dayalı İş Kurma Süreci Eğitimi
• İşletmelerde Büyümenin Yönetimi Eğitimi
• Dış Ticaret’e Başlama ve Sürdürülebilirlik
• Dış Ticaret’te Pazar Araştırmaları ve Pazarlama Planı Eğitimi
• Yatırımcı Ne Bekler, Yatırımcı İlişkileri Süreçleri Etkinlikleri
• Yatırımcı Pitching Eğitimi
• Satış Teknikleri Eğitimi
• Sunum Teknikleri Eğitimi
3. Ofis Desteği
İstanbul, İzmir ve Gaziantep ‘te açılan ve Anadolu’nun başka illerine de yayılacak olan ve 7 tane daha açılması planlanan TİM-TEB Girişim Evleri’nde ihracat potansiyeli bulunan ve/veya yurtdışı açılım olanaklarına sahip projeleri/ürünleri olan girişimcilere ofis desteği verilecektir. Her bir iş geliştirme merkezinde bulunacak olan kuluçka merkezleri, girişimcilerin çalışma alanı ve her türlü ofis ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.
4. Tanıtım / Müşteri / Yatırımcı Desteği
- Müşteri bulma
- Girişim/Girişimci için tanıtım desteği
- Network desteği
- Yatırımcı buluşmaları
6 aylık kamp süreci sonunda başarılı olan girişimciler, TEB Melek Yatırım Platformu yatırımcıları ve TİM üyesi sanayiciler ile tanışma imkanı bulmakta böylece projelerine yatırım ve müşteri bulma imkanına erişmektedir. Ayrıca TEB’in destekleri ile TİM’in düzenlediği uluslararası konuşmacıların katılıp her yıl binlerce kişinin izlediği İnovasyon Haftası etkinliklerinde projelerini tanıtma imkanına erişmektedirler.
Son başvuru tarihi 28.07.2017 olup, başvurular BU ADRESTEKİ form üzerinden yapılabilinir.
Üyelerimize duyurulur.