Sanayi ve Teknoloji Katılım Rehberi 02.07.2018 tarihinde yayınlandı

Sanayi ve Teknoloji Katılım Rehberi

T.C. Mersin Valiliği İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nden alınan yazıda; kamu alımlarında yeniliği, yerlileşmeyi ve teknoloji transferini teşvik etmek ve kamu alımları yolu ile yerli sanayinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla "T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Sanayi İşbirliği Projelerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin" 17 Şubat 2018 tarihli ve 30335 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandığı belirtilmektedir.

Yazı devamında; "Sanayi İşbirliği Projeleri" ile sanayimizin ihtiyaç duyduğu yatırım ve teknolojinin etkin bir şekilde değerlendirilmesi, yurt içindeki imkan ve kabiliyetlerimizin öncelikli sektörlere yönlendirilmesi ve gelişmiş bir sanayi yapısıyla ülkemizin sürdürülebilir kalkınma ve büyüme politikalarına katkı sağlanmasının hedeflendiği belirtilmektedir. Bu bağlamda yerli şirketlerimizin, idareler tarafından gerçekleştirilecek olan sanayi iş birliği projelerine azami ölçüde katılımının sağlanmasının büyük önem arz ettiği ifade edilmektedir.

Yönetmelik kapsamında uygulanacak sanayi ve teknoloji katılımına ilişkin konular hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı "STK Rehberinin", Mersin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nün kurumsal web sayfasında bulunan bu adresten ulaşılabileceği ifade edilmektedir. Ek olarak buraya tıklayarak da ilgili rehbere ulaşabilirsiniz.

Yazıda ayrıca, "Sanayi İşbirliği Projelerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik" ile ilgili tüm hususlarda T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi İşbirliği Programları Dairesi Başkanlığı ile temasa geçilebileceği belirtilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.