Online Export Akademi Programı, 29 Nisan 2021 28.04.2021 tarihinde yayınlandı

Online Export Akademi Programı, 29 Nisan 2021

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü yazısına istinaden T.C. Mersin Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'nden alınan bir yazıda; kadın ve genç girişimcilerimize ihracat desteklerini daha iyi anlatabilmek, onların bu desteklerimizden daha fazla yararlanmalarını sağlayabilmek, ihracat destekleri anlamında yeni ihtiyaçlar ile kadın ve genç girişimcilerimizin rekabet avantajı sağlayabilecekleri sektörleri tespit etmek, bu sayede de uluslararası rekabetçiliklerini ve e-ihracattan aldıkları payı artırabilmek, bu amaçla eğitimler vermek misyonu ile “Kadın ve Genç Girişimciler İhracat Daire Başkanlığı" oluşturulduğu bilgisi paylaşılarak, kadın ve genç girişimcilerimize daha hızlı ve etkin hizmet verilmesinin hedeflendiği ifade edilmektedir.

İhracat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışmalar kapsamında, ihracat potansiyeli taşıyan kadın ve genç girişimcilerimizin bilgi, deneyim ve network ihtiyaçlarının giderilmesine destek olmak amacıyla, UPS Hızlı Kargo Taşımacılığı A.Ş. (UPS) ile işbirliği içinde "Export Akademi - Kadın ve Genç Girişimci İhracatçı Yetiştirme Programı" oluşturulduğu belirtilmektedir. Öte yandan Covid-19 virüsünün mevcut durumu da göz önüne alınarak söz konusu programın Nisan ayında elektronik ortama taşındığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda bir sonraki Export akademi programının, Türkiye çapında tüm KOBİ'lerimize yönelik olarak 29 Nisan 2021 tarihinde saat 09:30'da Zoom programı üzerinden online olarak gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Bahse konu etkinlik programına ve ZOOM Meeting kurulum kılavuzuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Üyelerimize duyurulur.