Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Bilgilendirme Toplantısı, 11 Mart 2022, 15:00, MTSO 08.03.2022 tarihinde yayınlandı

Ekonominin temel taşı olan esnaf ve sanatkârların çırak ihtiyacının karşılanması, öğrencilerin ahilik kültüründen gelen usta çırak ilişkisiyle iş başı eğitimi ile usta olarak yetiştirilmesi amacıyla Meslekî Eğitim Merkezleri (çıraklık eğitimi) zorunlu eğitim kapsamına alınmıştır. Mesem Programında okuyan öğrenci çalıştıracak işletmelere devlet tarafından bazı teşvikler uygulamaya konulmuştur. Bu kapsamda programı ve teşviklerin tanıtılması amacıyla 11 Mart 2022, Saat: 15:00'da Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Bilgilendirme Toplantısı,  11 Mart 2022, 15:00, MTSO

Eylül 2021 tarihinden itibaren Mesleki Eğitim Merkezlerinde öğrenim gören öğrencilerden çırak statüsünde bulunanların (9.10.11. sınıflar) asgari ücretin %30’unu, kalfa statüsünde bulunanların (12.sınıflar) asgari ücretin %50’sini ödemekle yükümlü olan işverenin payının tamamını devlet karşılayacak.

Düzenlecek olan bilgilendirme toplantısında aşağıdaki başlıklara yer verilecektir.

1. Mesem nedir?
  2. Kimler Mesem Programına kayıt olabilir?
  3. Mesem Programından yararlanabilmek için işletmenin hangi şartları taşıması gerekir?
  4. Mesem Programının öğrenciye katkıları nelerdir?
  5. Mesem Programının işverene katkıları nelerdir?
  6. Soru-Cevap

KAYIT FORMU