İthalat İşlemlerinde Elektronik Başvuru İçin Yetkilendirme Tebliği'nde Değişiklik 11.04.2023 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından iletilen "ı İthalat İşlemlerinde Elektronik Başvuru İçin Yetkilendirme Tebliği'nde Değişiklik" konulu yazısına atfen bilgi paylaşılmaktadır. İlgili yazı içeriği aşağıda üyelerimizin dikkatine sunulmaktadır.

İlgili yazıda, Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ithalat işlemlerine ilişkin yetkilendirme süreçlerine dair değişiklik Tebliği ve başvuru süreçlerini özetleyen Kılavuz yazısı aşağıda  yer verilmiştir  Söz konusu Kılavuz, bilgilendirme ve kolaylık sağlamak amacıyla hazırlanmış olup, resmi başvurular için değişiklikleri ile beraber yukarıda bahsi geçen Tebliğ hükümlerinin esas alınması gerektiği ilgili yazıda belirtilmiştir.

İthalat 2023-21 sayılı Tebliğ Değişikliği

Kılavuz