Gümrük Vergilerinin Askıya Alınması Uygulamasına İlişkin Duyuru 14.05.2024 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza iletilen yazıda, Gümrük Vergilerinin Askıya Alınması Uygulamasına İlişkin Duyuru Hakkında bilgi verilmektedir. Yazıya ilişkin içeriğe aşağıda yer verilmektedir.

Gümrük Vergilerinin Askıya Alınması Uygulamasına İlişkin Duyuru

İlgili yazıda, AB ya da Türk firmaları tarafından 01/01/2025 tarihinden itibaren gümrük vergilerinin askıya alınması veya tarife kontenjanı uygulanması talep edilen eşyaya ilişkin Ek-1'de sunulan liste için 7 Haziran 2024 tarihine kadar; Ek-2 ve Ek-3'te yer alan listelerdeki eşya için halihazırda mevcut indirimli gümrük vergisi uygulamalarının sonlandırılmasına dair taleplerin ise 4 Mayıs 2024 tarihine kadar resmi yazı ile Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğüne iletilmesi gerektiği bildirilmiştir.

EK: 1- Askıya Alma Uygulamasına İlişkin Duyuru (2 sayfa)

2- Ek-1 (24 sayfa)

3- Ek-2