Dolu Kargo Yüklü Araçların Liman Girişleri 18.10.2024 tarihinde yayınlandı

Dolu Kargo Yüklü Araçların Liman Girişleri

Mersin Internatıonel Port tarafından odamıza iletilen yazıda, Limanımıza giriş yapacak olan dolu kargo yüklü araçların operasyonel süreçlerini daha iyi takip edebilmek ve operasyonel verimliliği arttırabilmek için Port Portal sistemi üzerinden kapı giriş öncesi plaka tanımlama süreci başlatılacaktır. 21 Ekim 2024 tarihinde devreye alınacak uygulama ile tüm operasyon tipleri için limana giriş yapacak araçlarda plaka bildirme zorunlu hale gelecektir. Müşteri veri giriş platformu olarak devrede olan Port Portal uygulası üzerinden, araçların işlem göreceği ARF numarası bazında, plakalarını sisteme tanıtmaları halinde, limana girişleri sağlanacağı belirtilmiştir. Sistemde plakası tanımlı olmayan araçlar, kapı giriş öncesindeki kontrol noktasından çıkış yoluna yönlendirileceği belirtilmiştir.