BTK-TOBBUYUM İnternet Alan Adı Uyuşmazlıkları Çözüm Süreci 14.11.2022 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda "BTK-TOBBUYUM İnternet Alan Adı Uyuşmazlıkları Çözüm Süreci"ne ilişkin bir duyuru aktarılmaktadır. İlgili içerik aşağıda üyelerimizin bilgisine sunulur.

BTK-TOBBUYUM İnternet Alan Adı Uyuşmazlıkları Çözüm Süreci

Ülkemizde internet alan adlarına ilişkin uyuşmazlıkların çözümü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından verilen faaliyet belgesi kapsamında "Uyuşmazlık Çözüm Hizmet Sağlayıcıları" tarafından gerçekleştirilmektedir.

İş dünyamızın ve vatandaşlarımızın uyuşmazlıklarının sürdürülebilir çözümlere ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla kurulan TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi'ne BTK tarafından faaliyet belgesi verilerek internet alan adları için "Uyuşmazlık Çözüm Hizmet Sağlayıcısı" olarak yetkilendirilmiştir.

Konuya ilişkin detaylı bilgi notu aşağıda yer almaktadır.

TOBBUYUM BİLGİ NOTU

Üyelerimiz, internet alan adları kapsamındaki uyuşmazlıklarını çözmek için TOBBUYUM'a başvurabilirler.