Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kira İhalesi 07.09.2018 tarihinde yayınlandı

06.09.2018 tarihli ve 30527 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü taşınmaz kira ihalesi aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Taşınmaz  Kira İhalesi

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünden:

İlçesi/Mahallesi                     :  Pozantı/Yenikonacık

Belediye Hissesi (m²)           :  Tam

Cadde/Sokak                         :  Yedigöz (Deligöz) Mevkii

Ada/Parsel                             :  D.H.T.A.

Cinsi                                         :  Doğal Su Kaynağı

Kapalı Alan                            :  50 m²'lik alan içerisinde kalan su kaynağı

Yüzölçümü (m²)                    :  50 m²

Bağımsız Bölüm No             :

Niteliği                                    :  Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altında Bulunan Tescil Dışı Alan

Sınırları                                   :  Planında

1 - Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmazın Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğüne ait hisselerinin kiralanması “ASKİ Genel Müdürlüğü İhale Yönetmeliği” hükümleri çerçevesinde 285,000.00 TL (KDV Hariç) Muhammen Bedel üzerinden “Kapalı Teklif” usulü ile ASKİ Genel Müdürlüğü İhale Salonunda 26.09.2018 tarihinde ve saat 10.00 da yapılacaktır.

2 - Yukarıda bilgileri verilen taşınmaz üzerindeki doğal su kaynağı şişeleme suyu olarak kiraya verilecektir. Kullanılacak su miktarı 1,5 lt/snolup, süresi sözleşmenin imzalanmasına müteakip Dokuz (9) yıldır.

3 - Geçici teminat bir yıllık tahmin edilen kira bedeli üzerinden alınır. Oranı %3, tutarı 8.550,00 TL’dir.

4 - Kesin teminat bir yıllık ihale bedeli üzerinden alınır. Oranı %6, tutarı 17.100,00 TL’dir.

5 - İhaleye katılacak olanlar, taşınmaz malların “Kira Şartnamesini” ASKİ Genel Müdürlüğü, Kamulaştırma Şube Müdürlüğünden ilan tarihinden itibaren mesai saatleri içerisinde ihale saatine kadar bedelsiz alabilirler.

6 - İhaleye katılabilmek için ASKİ Genel Müdürlüğü İhale Yönetmeliğinde belirtilen niteliklere haiz olmak, yine aynı yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak ve yukarıdaki listede yazılı geçici teminat bedelini ihale saatinden önce ASKİ Genel Müdürlüğü veznelerine veya Vakıflar Bankası Ticari Şubesi TR15 0001 5001 5800 7265 6227 79 nolu ASKİ Genel Müdürlüğü hesabına yatırılması veya bankalardan süresiz teminat mektubu alınması gerekmektedir.

7 - İsteklilerin ihale saatine kadar ASKİ Genel Müdürlüğü İhale Komisyonu Başkanlığına kapalı zarf içerisinde ve ASKİ ihale yönetmeliğinde teklif zarflarının üzerinde bulunması gereken bilgiler ile birlikte teklif zarfında;

a) Türkiye’de tebligat için adres gösterilmesi

b) Ticaret Sanayi veya Esnaf ve Sanatkârlar odasından alacakları kayıt belgesini vermesi

c) Noter tasdikli imza sirküleri vermesi

d) İstekliler adına vekâleten ihaleye katılıyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri

e) Geçici Teminat Belgesi

f) Tüzel Kişilerde Yetki Belgesi

g) Gerçek veya tüzel kişiliğin söz konusu su kaynağının kapsadığı Pozantı İlçesi, Yenikonacık bölgesinde su arama ruhsatının ibraz edilmesi ile birlikte başvurmaları gerekmektedir.

Posta ile yapılacak olan müracaatlarda teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelecek gecikmelerden idare veya komisyon sorumlu değildir.

8 - İhalenin onaylanmasına istinaden oluşacak yıllık kira bedeli ve %18 KDV’nin, %25’i peşin, geri kalan kısmı 3 eşit taksitte ödenecektir. Ödemeler Adana Su ve Kanalizasyon İdaresinin Vakıflar Bankası Adana Ticari Şubesi TR15 0001 5001 5800 7265 6227 79 nolu hesabına veya Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi veznelerine ödenecektir.

9 - Verilen tekliflerin geçerlilik süresi ihale tarihinden itibaren 120 (yüz yirmi) takvim günü olmalıdır. Vadesinde ödenmeyen kira bedellerine 21/07/1953 tarih ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51. Maddesi gereğince belirlenen oranda gecikme faizi uygulanır. Kira sözleşmesinin imzalanmasına müteakip, kiracı aboneliklerini yaptırıp taşınmazı kullanmaya başlayabilir. Aksi takdirde, meydana gelecek hasar, zarar, fuzuli işgal ve diğer sebeplerle idareden bir talepte bulunamaz.

10 - Kurumumuz 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa (Ceza ve Yasaklamalar ile ilgili hükümler hariç.) tabi olmayıp, ihale ASKİ İhale Yönetmeliği esaslarına göre yapılacaktır. İdaremiz ihaleyi yapıp yapmamakta ve herhangi bir aşamada ihaleyi iptal etmekte serbesttir.

Üyelerimize duyurulur.