8. Dünya Helal Zirvesi ile 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo 21.11.2022 tarihinde yayınlandı

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan yazıda, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü koordinasyonunda "Sürdürülebilir Ticaret İçin: Helal Endüstrisini Her Yönüyle Keşfedin" ana temasıyla 24 - 27 Kasım 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek 8. Dünya Helal Zirvesi ile 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo'ya ilişkin bilgi paylaşılmaktadır.

8. Dünya Helal Zirvesi ile 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo

İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleştirilecek 8. Dünya Helal Zirvesi ile 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo, "Sürdürülebilir Ticaret İçin: Helal Endüstrisini Her Yönüyle Keşfedin" ana temasıyla 24-27 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenecektir. Söz konusu organizasyonun 500'ün üzerinde uluslararası firmanın katılımıyla gerçekleşmesi ve dünyanın en büyük ve etkili helal fuarlarından birisi olması hedeflendiği bildirilmekle birlikte organizasyon kapsamında ayrıca Turizm Lezzet Sokağının oluşturulacağı bilgisi de yer almaktadır.

Bahsi geçen organizasyonun Turizm Lezzet Sokağı ayağına katılımın, illerimizin gastronomi değerlerinin uluslararası platformda tanıtımına katkı sağlayacağı mütalaa edilmekte olup katılımın Turizm İl Müdürlükleri bütçe imkanları çerçevesinde değerlendirilmesinde yarar görülmektedir. Konu ile ilgili olarak organizatör firmanın iletişim bilgileri https://discoverevents.com.tr/iletisim web sayfasında yer almaktadır.