Rusya Federasyonu Tarife Dışı Engeller 05.01.2023 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden iletilen yazıda "Rusya Federasyonu/Tarife Dışı Engeller" konusunda bilgi paylaşılmakta olup ilgili yazı içeriği aşağıda üyelerimizin bilgilerine sunulmaktadır.

Rusya Federasyonu Tarife Dışı Engeller

Rusya Federasyonu'na yönelik ihracatımızda karşılaşılan tarife dışı engellerin (gümrük vergisi hariç çeşitli şekillerde görülebilen engeller) ve haklı bir nedene dayanmadığı değerlendirilen uygulamaların, yeniden tespit edilerek gözden geçirilmesi ve ikili ticaretimize katkı sağlamak üzere giderilmesini teminen girişimlerde bulunulması amacıyla görüş talep edilmektedir.

Bu itibarla, Rusya Federasyonu'na yönelik ihracatta karşılaşılan tarife dışı engeller kapsamında değerlendirilebilecek hususlara dair görüşlerin, 10 Ocak 2023 tarihine kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne ([email protected]) iletilmesi gerekmekte olup üyelerimizin bilgilerine sunulur.