Kosova-Banka İzlenimi Veren Şirketler 20.01.2022 tarihinde yayınlandı

T.C. Ticaret Bakanlığı yazısına istinaden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan 03.01.2022 tarihli ve E-34221550-100-13 sayılı bir yazıda Kosova'da banka izlenimi veren şirketlere ilişkin bilgilendirmeler yapılmaktadır. İlgili yazı içeriğine aşağıda yer verilmektedir.

Kosova-Banka İzlenimi Veren Şirketler

Ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, Priştine Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği'nin bir yazısına atfen, çeşitli kuruluşların Kosova'da banka unvanı ile şirket açtıkları, ülkemizde bu şirketlerin şubeleri gibi hareket ederek piyasaya çek, teminat mektubu vb. evrak sundukları belirtilmiştir.

Yazıda, bahse konu kuruluşların Kosova'daki banka ya da finans kuruluşları arasında bulunmadığı açıklanarak, söz konusu ülkede faaliyet gösteren anılan kuruluşların yalnızca yazıda detayları verilen Kosova Merkez Bankası'nın sitesinden teyit edilmesi gerektiği açıklanmıştır.

EK: Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazı