Konteyner ve Liman Takip Sistemi 12.07.2017 tarihinde yayınlandı

Konteyner ve Liman Takip Sistemi

T.C Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünden Odamıza intikal eden yazıda, liman işletmelerinin sadeleştirilmesi ve tüm süreçlerin elektronik ortama alınması ve takip edilmesi amacıyla 12/01/2017 tarihli ve 29946 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ''Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'' ve 2017/3 sayılı Genele ile düzenlemeler yapılmıştır.Söz konusu düzenlemeler 03/07/2017 itibariyle Mersin Gümrük Müdürlüğü'ne bağlı Mersin Uluslararası Limanı ve Gemlik Gümrük Müdürlüğü'ne bağlı limanlarda sistem çalışmalarını tamamlamış olan acentelerle pilot olarak uygulamaya alınacaktır.

Diğer taraftan, yapılan düzenlemeler 07/08/2017 tarihine kadar tüm acentelerle ve tüm limanlarda aşamalı olarak hayata geçirilecektir.

Bu itibarla, konu ile ilgili hazırlıkların yapılması ve eksikliklerin giderilmesini teminen liman işletmeleri ile acentelere duyurulur.