Enflasyon ve Kıtlıkla Mücadele Paketi Hakkında 09.06.2022 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda "Enflasyon ve Kıtlıkla Mücadele Paketi Kapsamında Bazı Ürünlerin İthalatında Gümrük Vergisi Muafiyet" hakkında bilgi paylaşılmaktadır. İlgili bilgiye aşağıda yer verilmektedir.

Enflasyon ve Kıtlıkla Mücadele Paketi Hakkında

Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 30.05.2022 tarihli ve 74861893 sayılı yazıda Meksika Maliye ve Kamu Kredisi Bakanlığı tarafından açıklanan Enflasyon ve Kıtlıkla Mücadele Paketi hakkında bilgi verilmekte olup, söz konusu paketin yüksek enflasyonla mücadele için üretim, dağıtım ve dış ticaret alanlarında muhtelif önlemleri içerdiği belirtilmiştir. Yazıda devamla, konu hakkında daha önce kamuoyuna duyurulan ve 72 tarife kaleminde sınıflandırılan ürünlerin ithalat vergilerinden geçici olarak muaf tutulması ile ilgili Kararname hakkında da bilgi verilmektedir.

Enflasyon ve Kıtlıkla Mücadele Paketi

Bazı Ürünlerde İthalat Vergilerinden Muafiyet Öngören Kararname