Chicago Boat Show ve Chicago Sektörel Ticaret Heyeti 04.09.2018 tarihinde yayınlandı

Chicago Boat Show ve Chicago Sektörel Ticaret Heyeti

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda; Chicago / ABD'de, 9-13 Ocak 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Chicago Boat Show" Fuarı ile eş zamanlı olarak Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği organizasyonunda, 8-11 Ocak 2019 tarihleri arasında Chicago / Amerika Birleşik Devletleri'ne yönelik bir "Sektörel Ticaret Heyetinin" organize edilmesinin planlandığı ifade edilmektedir.

Söz konusu Ticaret Heyeti programının, iki ülkenin sektörel anlamda iş birliğini güçlendirmek ve Türkiye'de faaliyet gösteren yat ve ekipman ihracatçılarının ürünlerini ve faaliyetlerini Amerika'da tanıtarak ticari ilişkilerini geliştirmek anlamında önemli bir fırsat oluşturacağının mülahaza edildiği belirtilmektedir.

Bahse konu heyet programının, 2011/1 Sayılı "Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Hakkında Tebliğ" çerçevesinde değerlendirileceği ve katılımcı firmalarımızın ulaşım, konaklama ve tanıtım harcamaları üzerinden %50'ye yakın devlet desteğinden faydalanabileceği ifade edilmektedir.

Türk yat sektörünün tanıtılması amacıyla düzenlenecek olan heyet programı çerçevesinde Türk ve Amerikalı işadamları arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilmesi, muhatap kurum ve kuruluşların ziyaret edilmesinin planlandığı ifade edilmektedir.

Söz konusu organizasyonun gerçekleşitirilmesini teminen heyet programında katılmak isteyen üyelerimizin burada yer alan kayıt formunu doldurarak en geç 17 Eylül 2018 Pazartesi günü saat mesai bitimine kadar İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'ne (e-posta: [email protected] - faks: 0212 454 05 01) göndermelerinin gerektiği belirtilmektedir.

Ayrtıntılı Bilgi İçin:

Selin Özsoy / Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği