Belarus İçin İthalat Yasağı Bilgileri Hakkında 04.01.2022 tarihinde yayınlandı

Belarus İçin İthalat Yasağı Bilgileri Hakkında

Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği yazısına istinaden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda; 01.01.2022 tarihinden itibaren Belarus'a ithali yasak eşya kalemleri listesinde güncelleme yapılacacağı, alınan kararın 01.01.2022 ila 30.06.2022 tarihine kadar geçerli olacağı ve bu sürenin uzatılabileceği, getirilen yasağın Belarus'tan transit geçişlere uygulanmayacağı ancak, yasaklı kalemlerin Belarus'tan transit geçişi esnasında 10 baz birim sefer mührü (navigation seal) uygulanacağı ve yaklaşık maliyetinin 102,- Avro olacağı belirtilerek, konu hakkında üyelerimizin bilgilendirilmesi istenilmektedir.

Ayrıca ilgili yazıda yasak kapsamına giren eşyaların menşe ve kod bilgileri verilmekte olup, verilen bilgileri içeren tabloya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Üyelerimize duyurulur.