B20 Suudi Arabistan ve TOBB Küresel Diyalog Toplantısı Daveti 28.09.2020 tarihinde yayınlandı

B20 Suudi Arabistan ve TOBB Küresel Diyalog Toplantısı Daveti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)'nden alınan bir yazıda; G20 dünya ekonomisinin yaklaşık %80'ini, ticaretinin %75'ini ve nüfusunun %70'ini temsil ettiği ifade edilmektedir. 2015 yılında Türkiye G20 dönem başkanlığını yürüttüğü ve 2020 yılında G20 dönem başkanlığının Suudi Arabistan tarafından yürütülmekte olduğu belirtilmektedir.

Yazı devamında, G20 bünyesinde oluşturulan ve üye ülke iş örgütlerinin bir araya getiren en önemli gruplardan birinin de B20 olduğu ifade edilmektedir. Ülkemizin G20 dönem başkanlığında, B20 Başkanlığı da TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yürütüldüğü belirtilmektedir.

TOBB ve B20 Suudi Arabistan ortaklığında, "B20 Küresel Diyalog Toplantısı" adıyla, 5 Ekim 2020 tarihinde bir toplantı gerçekleştirileceği ifade edilmektedir. Toplantıda B20 Suudi Arabistan tarafından yürütülen "Görev Gücü" çalışmalarının sonuçlarının paylaşılması öngörülmekte olduğu belirtilmektedir.  Söz konusu etkinliğin taslak programı ve erişim linki ekte yer almakta olup, katılmak isteyenlerin "https://tobb-org.zoom.us/webinar/register/WN_mbpwQ8h7SR-w5rREZQsFhg" adresinden kayıt yapmaları gerektiği ifade edilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.