Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Bilgi çağını yaşayan dünyamızda artık hammaddenin, sermayenin veya yer altı zenginliklerinden çok bilginin değerli hale gelmesi, öğretmenlerimizin daha da hayati bir rol oynaması anlamına gelmektedir” dedi.
Öğretmenlerin çalışma şartlarının düzeltilmesi, kişisel gelişimlerini devam ettirecek imkanların sağlanmasının bugün ülkelerin geleceği, hedeflerine ulaşması adına hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Aşut mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bir ülkenin, bir milletin gelişmesinin, medeniyette ilerlemesinin tek yolu eğitimdir. Bu eğitimi verecek olanlar ise öğretmenlerdir. Öğretmenlerimiz tüm insanlığa yön verecek kadar kutsal bir görevi yerine getiren, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan isimsiz kahramanlardır. Hiçbir meslek yok ki, kadın erkek, çocuk veya yetişkin bir milletin tamamıyla ilgilensin. Öğretmenlerimiz karanlığa tuttukları fenerle bir milletin geleceğini aydınlatan, sadece bireylerin değil, toplumun ahlak değerlerinin oluşmasında kutsal bir görev yapmaktadırlar.
Cumhuriyet ve demokrasi değerlerimizin korunmasında ve bu değerlerimizi sonsuza kadar koruyacak olan nesillerin yetiştirilmesi konusunda bizi biz yapan bir görevi yerine getirmektedirler. Yüce Önderimiz ve Başöğretmenimiz olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün koyduğu hedefi kavrayan ve bunu gençlerimize, çocuklarımıza aktararak bağımsız, gelişmiş, medeni bir millet olma yolunda yılmadan, fedakar bir şekilde görevlerini yapan tüm öğretmenlerimizin bu güzel gününü Mersin iş dünyası olarak kutluyoruz. Başta yüce Türk milletinin en büyük öğretmeni olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onları şükranla anıyoruz.
Bilgi çağını yaşayan dünyamızda artık hammaddenin, sermayenin veya yer altı zenginliklerinden çok bilginin değerli hale gelmesi, öğretmenlerimizin daha da hayati bir rol oynaması anlamına gelmektedir. Ancak, ne yazık ki gelişmiş ülkelerde bir öğrencinin okulda kalma süresi 11-13 yıl iken, Türkiye’de bu süre sadece 6.5 yıldır. Bu kadar az okuyan bir toplumla dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmeyi hedefliyoruz. Bizden 4-5 yıl daha fazla okuyan ve bilgi sahibi olan milletlerle bilgide nasıl bir rekabet yapmayı düşünüyoruz? Ayrıca, bu yükü sırtlayan öğretmenlerimizin dünyadaki gelişmiş ülkelerdeki öğretmenlerle aynı imkanlara sahip olması gerekmektedir. Öğretmenlerimizin çalışma şartlarının düzeltilmesi, maaşlarının arttırılması ve kişisel gelişimlerini devam ettirecek imkanların onlara sağlanması öğretmenlerimizin daha verimli çalışmasını sağlayacaktır diye düşünüyoruz.
Tüm bu duygu ve düşüncelerle tekrar tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Mersin iş dünyası adına kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.”