MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO Yerel Yönetimler Çalışma Grubu, Mezitli Belediyesini ziyaret etti 17.07.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yerel Yönetimler Çalışma Grubu, belediye başkanlarını ziyaretlerini sürdürüyor. Yenişehir Belediyesi sonrasında ikinci ziyaret MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol eşliğinde Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a gerçekleştirildi. Ziyarette birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi durumunda şehirde refah ve mutluluğun artacağı mesajı verildi. 


MTSO Yerel Yönetimler Çalışma Grubu, Mezitli Belediyesini ziyaret etti

“Kentimizin daha yaşanabilir olması adına MTSO olarak elimizi taşın altına koyduk” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Çalışma Grubunun ana görevinin belediyelerin meclis toplantılarını, etkinliklerini, projelerini ve yatırımlarını izlemek olduğunu belirtip, ardından hazırlayacakları raporlar, öneriler ve üretecekleri projelerle yerel yönetimlerin faaliyetlerine destek vermek istediklerini anlattı. Ortada bir anlaşmazlık, uyuşmazlık oluşması halinde bu uyuşmazlıkların çözümü adına gerekli girişimlerde bulunabileceklerini de kaydeden Kızıltan, “Biz sizi takip ediyoruz. Çalışmalarınızı değerli buluyoruz. Olumlu ve doğru çalışmalarınızda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Kişisel hırs ve ihtirasların önüne geçme adına çalıştıklarını, herkesin Mersin’i düşünmesini istediklerini vurgulayan Kızıltan, projeler hazırlanırken ilgili tüm tarafların görüşü alınarak inatlaşmadan, kavga edilmeden yapılmasının önemine değindi.
Meclis Başkanı Hamit İzol da şehrin mutluluğu ve refahının her şeyden önemli olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları söyledi: 
“Başkanların uyumlu çalışması şehri mutlu eder. Hepimizin aynı gemide olduğu unutulmamalı. Belediye başkanlarımızın tümü değerli insanlar. Vatandaşlarımızın tercih ettiği, görev verdiği kişiler. Bu nedenle mutlaka başarılı olunması gerekiyor. Biz de size moral ve motivasyon vermeliyiz. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilin. Ancak bir şeylerin düzeltilmesi adına söylediklerimize de kızılmamalı, dikkate alınmalı diye düşünüyorum.” 

Sorunların çözümünde önemli olanın ortak noktalarda buluşabilmek olduğuna değinen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bu noktada MTSO Çalışma Grubu’nun büyük katkı sunacağına inandığını söyledi. Herkesin ortak hedeflerinden birisinin de Mersin’i şehir dışında en iyi şekilde tanıtmak olması gerektiğine dikkat çeken Tarhan, “Tanıtamazsak yerimizde sayarız” dedi. Acil sorunların birlikte çözülmesi gerektiğini ancak belediye başkanları olarak bir araya gelemediklerini de kaydeden Tarhan, “İtiraf ediyorum bu birlikteliği sağlayacak en uygun kurum MTSO’dur. Konuları belirleyip o konularda çalışalım” ifadelerini kullandı.  Belediye çalışmalarına da değinen Tarhan, Mezitli’nin planlarını tamamladıklarını belirtip, bunun yatırımcıların önünün açılması adına büyük önem taşıdığını hatırlattı.
 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER