MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin turizmde güç birliğine gidiyor 19.02.2021 tarihinde yayınlandı

Turizmde atak yapmak isteyen Mersin, kente turizm yatırımcısı beklemek yerine güçlerini birleştirerek kamu ve özel sektör işbirliğinde farklı bir yatırıma imza atmaya hazırlanıyor. Mersin’deki turizm bölgelerinden birinde doğayla bütünleşik olarak yapılması planlanan butik oteller projesi iş dünyasından onay aldı. Önümüzdeki süreçte ön fizibilite çalışmaları tamamlanacak olan yatırım kentteki diğer bölgeler için de örnek olacak.


Mersin turizmde güç birliğine gidiyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) Mersin Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve belediyelerin destekleriyle projelendirdiği turizm yatırım projesi, düzenlenen toplantı ile iş dünyasına tanıtıldı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol evsahipliğinde düzenlenen toplantıya Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,  Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile iş insanları katıldı.

Su: “Yatırım için önemli bir fırsat”
Projenin oluşum sürecini özetleyen Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Bugüne kadar Mersinli iş insanları, yöneticileri olarak güçlerimizi birleştirip oluşturacağımız ortak güçle kente değer katmayı konuşuyorduk. Bugün artık ilimize değer katacak önemli bir sektör olan turizmde ortak yatırım kararı aldık” dedi. Yatırım yapılması için önemli bir fırsat sunulduğunu belirten Vali Su, “Bu, Mersinli yatırımcıların gerçekleştirdiği bir marka olacak. Turizmde kalmayıp başka sektörler için de Mersinli yatırımcılara kapı açacak” dedi. 

Seçer: “Her alanda kentin önünü açacak çalışmalarımız olmalı”
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de turizm alanında yapılacak birlikteliği çok önemsediğini vurgulayarak, “Yalnızca turizm değil, her alanda Kentin önünü açacak birliktelikler oluşturmalıyız. Turizm güzel bir başlangıç olsun. Mersinliler olarak artık birlikteliği içimize sindirelim” dedi. Planlanan yatırımı hem kentin belediye başkanı hem de bir iş insanı olarak makul gördüğünü belirten Seçer, her iki hüviyetiyle de başından sonuna kadar destek olmaya hazır olduğunu söyledi.  

Kızıltan: “Birlik olup güçleri birleştirmezsek çok küçük kalırız”
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise konuşmasında artık uluslararası sermayenin tüm dünyaya hızla yayıldığına dikkat çekti. “Bugün artık güçlerimizi birleştirmezsek en büyüğümüz dahi bu uluslararası sermaye karşısında çok küçük kalacak” diyen Kızıltan, “Birbirimize inanarak, güvenerek, güç birliği yaparsak başarırız. Yolumuz açık olsun” dedi. Kızıltan, kamu ve özel sektörün desteği ile güçlü bir kurumsal yapı oluşturulmasının planlandığına da değinerek, “Kimsenin endişesi olmasın. Bu ortaklar gün gelip kanlı bıçaklı da olsa ortaklık yapısını bozmayacak bir kurumsallık modeli planlanacak” ifadesini kullandı. 

İzol: “Heyecan verici bir proje”
Mersin Valisi Ali İhsan Su ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yüreklendirmesi sonucu ortaya heyecan verici bir proje çıktığını kaydeden MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ise şunları söyledi: 
“Bugün artık Mersinli iş insanları olarak güçlerimizi birleştirme aşamasındayız. Bu, Valiliğimiz himayesinde, yerel yönetimlerin, oda ve borsaların, iş dünyasının da içinde olacağı büyük bir oluşum. Bu sadece bir turizm yatırımı yapmayla kalmayacak, Mersin’in ortak tanıtımını da gerçekleştirecek. Güçlerimizi birleştirip kentimizi dünyaya da tanıtmış olacağız. Bu bağlamda da önemsiyoruz.”
Toplam 72 hektar alana kurulması planlanan yatırım kapsamında yaklaşık bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. Yaklaşık 50 butik otel ile 3 bin yatak kapasitesine ulaşılması planlanan projede doğayla bütünleşmiş bir turizm modeli tasarlanıyor. Akdeniz mimarisini yansıtan bir yaşam merkezi olacak olan alanda, alışveriş yapılabilecek mekanlar, cafeler, restoranlar, eğlence mekanları ve spor alanlarının yer alması da düşünülüyor. Nihai hedefte ise bir yat limanıyla bütünleştirilerek daha rantabl bir çalışmaya imza atmak var. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER