MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin, savunma sanayine katkısını artırmak istiyor  27.10.2021 tarihinde yayınlandı

Son dönemlerde sanayide atılım yapan Mersin, önümüzdeki süreçte savunma sanayine de daha çok katkı verme hedefinde. Bu noktadan hareketle Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) evsahipliğinde Mersin’e gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve beraberindeki teknik heyet, bir dizi temasta bulundu. 


Mersin, savunma sanayine katkısını artırmak istiyor 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, beraberinde Savunma Sanayi Başkan Yardımcıları, Genel Koordinatörler, Aselsan, Havelsan, TUSAS, Roketsan, STM, SSTEK gibi ana yüklenici vakıf firmalarının genel müdürlerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik bir teknik heyet ile Mersin’e geldi. Mersin Valisi Ali İhsan Su ziyaretiyle başlayan temaslar Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileriyle yapılan açılış dersi ile devam etti. Mersin Teknopark’ı ziyaret edip savunma sanayine iş yapabilecek firmalarla da bir araya gelen Demir, ardından Koluman ile ‘8x8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araç Projesi Sözleşmesi imzaladı. Temaslarını Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) faaliyet gösteren firmalarla bir araya gelerek sürdüren Demir, son olarak MTSO ile MTOSB ortaklığında yatırımı gerçekleşen Yenilik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nde (Model Fabrika) incelemelerde bulundu.
Ziyarette Mersinli sanayicinin dinamik ve esnek üretim yapısına dikkat çeken MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Mersin sanayicisi savunma sanayine de hizmet verebilme noktasında çok heyecanlı” dedi. Mersin’de ciddi bir sermaye birikimi bulunduğunu belirten Kızıltan, bu sermayenin döviz yerine yatırıma yönlendirilmesi adına çalışma yürütülmesinin önemine dikkat çekti. 
MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise Model Fabrika hakkında verdiği bilgi sonrasında, “Bu merkezde sanayicimizin üretim süreçlerini daha verimli yönetmesine ve ürünlerini geliştirmesine imkan tanıyoruz. Yerli ve milli firmalarımızı, savunma sanayi, sivil havacılık ve uzay sektörlerinde üretim yapmaya teşvik eden SAHA İstanbul Projesi bizler için güzel bir örnek. Bu kapsamda Gaziantep’te yapıldığı gibi Mersin’de de savunma sanayi ve havacılık sektörünü geliştirmek ve yerlilik oranının yükseltilmesine katkı sunmak amacıyla bölgemiz firmaları ile birlikte çalışmak istiyoruz. MTOSB’de bir SAHA ofisinin açılması bizler için çok kıymetli olacak, Mersin’e güç katacaktır” dedi. 
Tekli’nin ardından söz alan Mersin bölgesinde yapılması planlanan SAHA kümelenmesi ile ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ise, “Türkiye'nin savunma sanayi çalışmalarında ülkenin her türlü katma değerini kullanmak, bu yolculuğu hep birlikte yapmak için buradayız. Bugünkü ziyaretimizde savunma sanayi alanında hizmet veren şirketlerimizin yöneticilerini sanayicilerimiz ile buluşturmak istedik. Sabri beyin bahsettiği SAHA kümelenmesini şöyle anlatmak istiyorum: SAHA, İstanbul bölgesinde Savunma ve Havacılık Kümelenmesi adıyla başladı. İstanbul bölgesinde oldukça yetkin bir savunma sanayi ve teknoloji alt yapısı var. Bu çalışmaların sadece İstanbul ile sınırlı kalmaması için Mersin, Antalya, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi illerimiz bir araya gelerek kümelenme oluşturmalı. Böylece her bölgede birer alt küme oluşturarak daha verim alabileceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER