MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Medi-Tour 2016 Mersin'de Düzenlenecek 27.11.2014 tarihinde yayınlandı

ASCAME- Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nin organize ettiği AKDENİZ EKONOMİ LİDERLERİ HAFTASI dolayısıyla 26-28 Kasım’da Barselona’ya giden Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) heyeti Akdeniz’in en büyük Turizm Forumlarından birisi olan MEDI-TOUR 2016 organizasyonunun resmi teyidini alarak Mersin’e döndü.


ASCAME Lojistik Komisyonu Başkanı olarak, ASCAME Genel Kuruluna katılan MTSO Heyeti, Genel Kurulun ardında Akdeniz’in en etkin turizm forumu olan MEDI TOUR oturumuna katıldı. 22 Akdeniz Ülkesi ve 220 Ticaret ve Sanayi Odasının üye olduğu Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği-ASCAME’nin Lojistik Komisyonu Başkanlığını da yürüten MTSO, ASCAME içindeki etkin rolünü kullanarak 2016 yılında düzenlenecek ve sadece özel sektörün değil Akdeniz ülkelerinin Turizm Bakanlarının da ağırlanacağı MEDI-TOUR 2016 Forumunu Mersin’e kazandırdı. Aynı yıl ASCAME Genel Kurulunun da Mersin’de yapılacağını söyleyen MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin AŞUT, “2016 yılı Mersin turizmi adına önemli bir tanıtım ve uluslararası lansman yılı olacaktır” dedi. MEDI TOUR oturumunda Başkan AŞUT’a Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan OLCAR ve MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Enis Gürbüz HEKİMOĞLU eşlik ederken, Lübnan ve İspanya’nın ulusal televizyon kanallarının agro turizmden inanç turizmine, kurvaziyerden diğer alternatif turizm alanlarına kadar bir çok konuda Mersin heyeti ile röportaj yapmaları Mersin’e duyulan ilgiyi gösterdi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin AŞUT konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ASCAME genel Kurulunda ve Ekonomi Liderleri haftasında, MTSO olarak gelecekteki hedefleri olan ASCAME Turizm Komisyonu Başkanlığına yönelik çalışmalara da başladıklarını ve ASCAME'de daha önce Sanayi Komisyonu Başkanlığına ve şu anda yürüttükleri Lojistik Komisyonu Başkanlığına, önümüzdeki yıllarda Turizm Komisyonu Başkanlığını eklemeyi hedeflediklerini ifade etti. MTSO'nun büyük çabası ve ciddi kulis çalışması ile 2016 MEDI-TOUR etkinliğini Mersin'e kazandırdıklarını söyleyen AŞUT, MEDI TOUR’un turizm ile ilgili tüm özel ve kamu sektörünün Turizm Bakanları düzeyinde katılım sağladığı çok prestijli bir organizasyon olacağını ifade etti. Başkan AŞUT açıklamasında, “Akdeniz Turizminin en büyük organizasyonlarından birisi olan MEDI-TOUR 2016 da Mersin'de yapılacak. 22 Akdeniz ülkesi ve 210 Ticaret ve Sanayi Odası burada olacak. Toplam 500 üye kurum ve kuruluş Mersin’e gelecek. Kurvaziyer turizmi ile Akdeniz'e adını duyuran Mersin, son yıllardaki Kurvaziyer Turizmindeki iddiası ve yaptıkları ile bu etkinliğin alınmasında büyük rol oynamıştır. Mersin turizmi adına çaba gösteren her kişi ve kurumun büyük payı vardır. Gidilen her turizm fuarı, yapılan her görüşme bu başarıda rol oynamıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mersin sadece Türkiye'de değil, böylesi önemli uluslararası oluşumların etkin ve karar verici bir parçası olarak dünyada da büyüyor. Bölgesindeki tüm sıkıntılara rağmen Mersin güvenli bir bölge olduğunu dünyaya göstermiştir. Bu etkinliklerin en temel amacı da bu imajı yaratmaktır” dedi.

  

ASCAME toplantılarında MTSO’ya etkinlik boyunca T.C. Barselona Başkonsolosu Sayın Emir Salim YÜKSEL ve Ticaret Ataşesi Sayın Bekir ASLANER de eşlik etti. Mersin Heyeti kendilerine verdikleri destekten dolayı T.C. Barselona Başkonsolosu Sayın Emir Salim Yükseli ve Barselona Ticaret Ataşesi Sayın Bekir ASLANER’i makamlarında ziyaret ederek Mersin adına hediye sundular.

ASCAME NEDİR?

Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) 23 ülke ve 220 Odadan oluşan dev bir örgüt. 1982’de kurulmuştur. 500 milyon nüfusa ve 8 trilyon dolarlık ticaret hacmine sahip, 3 kıtayı birleştiren stratejik konumuyla bir zenginlik kaynağı olan Akdeniz’deki ülkelerin her alandaki iş birliğini geliştiren bir oluşumdur. Bölgenin en büyük ve en etkin Birliğidir. Kuzey ve Güney Akdeniz’i birbirine bağlayan ve ekonomik dayanışmayı, refahı ve gelişmeyi sağlayan bir kuruluştur. Üye Odalar arasında personel değişimi, eğitimi, fuarlar, forum ve konferanslar düzenler. Son dönemde Akdeniz Üniversiteler Birliği, Akdeniz Serbest Bölgeler Birliği, Akdeniz Genç ve Kadın Girişimciler kurulları oluşturulmasında çalışmalar yapmaktadır. ASCAME sadece Akdeniz Havzası içinde değil, üyelerinin küresel örgütlerle olan ilişkilerinde de büyük destek vermekte ve küresel örgütlerde Akdeniz çıkarları adına hareket etmektedir. Bölgenin özel teşebbüsünün en etkin sesi olarak kamu-özel sektör ilişkilerinde ciddi bir köprü oluşturmaktadır. Turizm, Uluslararası İlişkiler, Eğitim, Lojistik, Çevre, Sanayi, Kadın Girişimciler, Genç Girişimciler,Yatırım, Hakemlik ve Arabulucululuk, Ticaret, Yenilikçilik ve Enerji Komisyonları bulunmaktadır.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER