MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan, Kastamonu Entegre firmasını ziyaret etti 12.08.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından belirlenen Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine giren ve Mersin’de yatırımı ve üretim tesisleri bulunan firma ziyaretlerini Kastamonu Entegre Ağaç San ve Tic. A.Ş ile sürdürdü. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuat Togo’nun da eşlik ettiği ziyarette listeye bu yıl 44. sıradan giren firmanın Fabrika Grup Müdürü Yücel Kaymaz ve Personel ve Mali İşler Şefi Hüseyin Oğuzaslan ile bir araya gelindi. Güçlü firmaları Mersin’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kızıltan, firmayı başarılarından dolayı tebrik etti.


Kızıltan, Kastamonu Entegre firmasını ziyaret etti

Yurtiçi ve yurtdışındaki fabrikaları ve yatırımları hakkında bilgi veren Kaymaz, grup bünyesinde 40 şirket bulunduğunu 27 fabrika ve 32 markaya sahip olduklarını anlattı. Yaklaşık 20 bin çalışana sahip olduklarını kaydeden Kaymaz, Kastamonu Entegre bünyesinde toplam 5 milyon metreküp ahşap levha üretim kapasiteleri bulunduğunu anlattı. Üretimlerinin yüzde 60’ını ihraç ettiklerini belirten Kaymaz, “Türkiye’de sektörümüzde birinci, Avrupa’da dördüncü, dünyada yedinciyiz” dedi. Pandemi sürecinin tüm sektörleri etkilediğini kaydeden Kaymaz, “Bu dönemde süreci agresif yıkıcı inovasyonlarla devam ettireceğiz. Sıradan iyileştirmeler sonuç alma noktasında etkisini kaybetti” ifadelerini kullandı.
Ülke ekonomisini özel sektörün ayakta tuttuğunu kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan ise, Türkiye’ye çağ atlatacak olanların da özel sektör temsilcileri olduğunu vurguladı. Ardından Mersin’in yatırım olanakları hakkında bilgi veren Kızıltan, “Siz Mersin’in imkanlarını çok iyi biliyorsunuz. Ben bunu İstanbul Sanayi Odası Meclisi’nde İstanbullu sanayicilere de anlattım. Mersin gibi yatırım imkanları yüksek olan kentlere yönelmek İstanbul’u kurtaracak, Türkiye ekonomisini kalkındıracak bir hamle olur. Bu konuyla ilgili Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yahya Kiğılı ile de görüşmek istiyorum. Mersin’e yatırım getirelim” ifadelerini kullandı. Mersin’deki büyük sanayi kuruluşlarıyla bir A Takımı kurmak istediklerini vurgulayan Kızıltan, bu firmalarla birlikte Mersin’de yan sanayiyi de geliştirmek, firmalar arası diyaloğu artırmak istediklerini anlattı.
Fuat Togo da Tarsus’ta iş dünyasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Ziyaret, plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER