MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan: “Firmalarımıza her türlü desteği vermeye hazırız” 29.07.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Yönetim Kurulu Üyeleri Yasemin Taş ve Halil Kürek ile birlikte İSO 500 listesine 491. sıradan giren Mersin firması Teknopanel Çatı ve Cephe Panelleri Üretim San ve Tic. A.Ş’yi ziyaret etti. Şirket Genel Müdürü Orhan Kahveci ile sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgi alan Kızıltan, başarılı Mersin firmalarını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Kızıltan: “Firmalarımıza her türlü desteği vermeye hazırız”

Türkiye genelindeki yatırımları hakkında bilgi veren Orhan Kahveci, Mersin, Sakarya, İzmir ve İstanbul fabrikalarını tanıtarak kapasitelerine değindi. En büyük kapasitenin yıllık 6 milyon metrekare ile Mersin fabrikasında bulunduğunu bildiren Kahveci, Sakarya ve İzmir’de 350 bin metrekare kapasiteye sahip olduklarını, İstanbul’da ise yalnızca EPS üretim hattı bulunduğunu anlattı. Yeni bir sektöre daha adım attıklarını ve yeni bir yatırım üzerinde çalıştıklarını da dile getiren Kahveci, bu yatırımı şöyle özetledi: 
“Tıbbı ve aromatik yağlar üzerine yeni bir sektöre adım adıyoruz. Defne, nane, biberiye, lavanta ve kekik gibi bölgemizde ağırlıklı yetişen bitkiler üzerinde yoğunlaşacağız. Aynı zamanda Mersin’i anlatacak bir kolonya üzerinde de çalışmalarımız sürüyor. Mersin ile özdeşleşen turunçgil kokularına ağırlık vereceğiz. Özellikle çok yoğun kullanılmayan ama bölgemizde yoğun yetişen turunçgile katmadeğer kazandırma arzusundayız.”
Başarılı çalışmaları nedeniyle firmayı tebrik eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, yeni yatırımlarının da kentin değerlerinin tanıtılması adına önemli olduğunu söyledi. Özellikle turunçgilin sanayide yoğun olarak kullanılmadığına dikkat çeken Kızıltan, bu ürüne değer katacak, katmadeğer sağlayacak bir yatırımın önemli olduğunu söyledi. İhtiyaç duydukları her zaman MTSO’nun yanlarında olduğunu unutmamaları gerektiğini vurguladığı konuşmasında Kızıltan, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtip plaketlerini takdim etti. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER