MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan: “Firmalar arası diyaloğu artırmaya ağırlık vereceğiz” 12.08.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından belirlenen Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine giren Mersin firmalarının ardından listede yer alıp Mersin’de yatırımı ve üretim tesisleri bulunan firmaları ziyaret etti.


Kızıltan: “Firmalar arası diyaloğu artırmaya ağırlık vereceğiz”

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuat Togo’nun de eşlik ettiği ziyarette ilk olarak listeye bu yıl 489. sıradan giren İzocam Tic ve San. A.Ş yöneticileriyle bir araya gelindi. Fabrika Müdürü Mehmet Akarca ve Personel ve İdari İşler Yöneticisi Timur Aras ile görüşen Başkan Kızıltan ve Togo firmanın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Pandeminin faaliyetlerini bir ölçüde etkilediğini anlatan Fabrika Müdürü Akarca, ancak mayıs ayı sonunda siparişlerin yeniden başlamasıyla üretimde eski kapasitelere yaklaştıklarını belirtti. Personel ve İdari İşler Yöneticisi Aras ise üretimin yaklaşık yüzde 40’ını ihraç ettiklerini dile getirdi.
Konuşmasına firmayı tebrik ederek başlayan Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Ben sahada olmayı seviyorum. Küçük büyük demeden tüm firmalarımızı ziyaret ediyorum. Özellikle inovatif firmaları yakından takip ediyorum” dedi. İzocam gibi büyük firmaları özellikle Mersin Teknopark’taki teknoloji odaklı yazılım firmalarıyla tanıştırma arzusunda olduğunu kaydeden Kızıltan, pandemi nedeniyle bu düşüncelerini bir süre ertelediklerini ancak önümüzdeki günlerde firmalar arası diyalogu artırmaya ağırlık vereceklerini söyledi. İzocam gibi büyük sanayi kuruluşlarının kentin sosyal hayatının içinde olması gerektiğini de kaydeden Kızıltan, “Firmalarımızı kentin sahiplenebilmesi için sizlerin de adım atması önemli” değerlendirmesini yaptı. Oda’nın çalışmalarına da değinen Kızıltan, Oda bünyesinde kurulumu süren KOBİ Danışma Merkezi, Yatırım Ofisi ve Endüstriyel Tasarım Merkezi hakkında bilgi verdi. Özellikle büyük sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarını tespit edip bu ihtiyaçların ne kadarını Mersin’den temin edebileceklerini saptayacaklarını bildiren Kızıltan, böylece hem kentteki yan sanayini geliştirmek hem de büyük fabrikaların alımlarını kentten yapmasını sağlayıp maliyetlerini düşürmek istediklerini vurguladı.
Togo ise çalışmaları devam eden Tarsus Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi verdi.
Ziyaret, plaket takdimi ile sona erdi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER