MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan: “Değerlerimize sahip çıkıldığını görüyorum” 04.09.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ın ev sahipliğinde Mersin Barosu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Basın Toplantısı’na katıldı. 


Kızıltan: “Değerlerimize sahip çıkıldığını görüyorum”

Mersin Sivil İnisiyatif tarafından düzenlenen etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammed Gültak, Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Sakuçoğlu, İçel Sanat Kulübü Başkanı Mecit Baskın ile Av. Şinasi Develi’nin oğlu ve torunu katıldı. Katılımcılar Av. Şinasi Develi’nin Mersin’e ve kent tarihine katkılarını anlattı. 
Toplantı’da söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan, “Bugün burada değerlerimize sahip çıkıldığını görüyorum. Mersin halkı ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Biz de Mersin için her türlü desteği vereceğiz” dedi. Bir de anısını anlatan Kızıltan, “Şinasi Ağabey son kitaplarından birisinde babama da yer vermişti. Tevfik Sırrı Gür’ün babamı desteklemesiyle Mersin ve Türkiye’de su pompaları sektörünün hayata geçirilmesinin sağlandığını anlatmıştı. Bu beni de çok gururlandırmıştı. Böyle bir organizasyonda emeği geçenleri bir kez daha kutluyorum” dedi. 

Şinasi Develi ismi Mersin Kent Ödülleri ile yaşatılacak
Mersin’in belleğini kayıt altına alan, tanıtımına katkı yapan, potansiyelini öne çıkaran çalışmaların teşvik edilmesi amacıyla 2021 yılından itibaren Şinasi Develi Mersin Kent Ödülleri verilecek. Tüm disiplinlere açık olacak ödüle başvurular 30 Ekim 2020 tarihine kadar e-posta yoluyla yapılabilecek. Ödüle, Mersin’in kent merkezine ilişkin (Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz ilçe sınırları) her türlü bilimsel araştırmanın ve sanatsal yapıtın sahibi başvurabilecek ya da aday gösterilebilecek. Başvurular [email protected] adresine yapılacak. 
Başvurular bağımsız ve her sene yenilenecek bir komite tarafından değerlendirilerek, ödüle layık görülen eser belirlenecek. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER