MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan: “Arazilere yatırımcı değer katar, değerli arazi yatırımcıya verilmez” 12.08.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıp yatırımı ve üretim tesisleri Mersin’de bulunan firma ziyaretlerine devam etti. Listeye 330. sıradan giren Ankutsan Antalya Kutu Sanayi Oluklu Mukavva Kağıt Tic. A.Ş’de Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Kesgi’yi ziyaretinde başkan Kızıltan’a Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Darıcı da eşlik etti. Gösterdikleri başarı dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek firmayı tebrik eden Kızıltan, ardından çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Kızıltan: “Arazilere yatırımcı değer katar, değerli arazi yatırımcıya verilmez”

Pandemi sürecinde kısa bir durgunluk yaşamalarına rağmen özellikle gıda sektöründeki hareketliliğin devam etmesi nedeniyle bu durgunluğun uzun sürmediğini anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Kesgi, ihracatlarını önceki yıla göre yüzde 50 artırdıklarını ifade etti. Ardından Tarsus’ta yapmayı düşündükleri yatırımlarına değinen Kesgi, bu yatırımı tamamladıklarında kapasitelerini orda 2,5 katına çıkaracaklarını açıkladı. Yeni yatırımlar için uygun maliyetli arazinin taşıdığı öneme de dikkat çeken Kesgi, cazip arazi fiyatlarının yatırımı cazip hale getireceğini söyledi. Mersin Limanı’nı çok yoğun kullandıklarını belirtip Mersin Limanı’ndan aldığı hizmetlerden duyduğu memnuniyete de değinen Kesgi, “Türkiye’nin tüm limanlarından hizmet alıyorum ama en iyi hizmeti hem hizmet kalitesi hem de fiyatlar açısından Mersin Limanı’ndan aldığımızı söyleyebilirim” ifadelerini kullandı. Mersin’de arazi uygun olmasa, limancılık hizmetleri iyi olmasa geçmişte yatırım yapmayı düşünmelerinin mümkün olmayacağını kaydeden Kesgi, “Bugün fabrika bünyesinde 855 kişi çalışıyor. Yılsonunda 1 milyar TL civarında ciro hedefliyoruz. 45 milyon dolar seviyesinde ihracat yapıyoruz ve tüm bunları Mersin fabrikasına borçluyuz” dedi.
Yatırımcı için arazi fiyatlarının mümkün olduğunca düşük tutulmasının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan ise, “Arazilere yatırımcılarımız değer katacak, onlara değerli arazi vermek maliyet artırmanın dışında bir anlam ifade etmez” değerlendirmesini yaptı. Ankutsan’ın Mersin’in bir parçası olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Kızıltan, “İnşallah daha iyi başarılarınızda da bir arada oluruz” dedi.
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER