MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İnsan Kaynakları Zirvesi’nin 4’ncsü MTSO’da yapıldı 09.03.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), İş-Kur ve Girişimci İnsan Kaynakları Grubu işbirliğinde MTSO Toplantı Salonu’nda 4. İnsan Kaynakları Zirvesi düzenlendi. İki gün sürecek zirvenin ilk gününde katılımcılara konularında uzman kişiler tarafından Yeni Personel Teşviki, İşbaşı Eğitim Programları, İş Hayatında İmaj Yönetimi ve Beden Dili, Mülakat Psikolojisi konularında bilgi verildi. Zirve ikinci gün, Türkiye’de İnsan Yönetimi, Tecrübelerle İnsan Yönetimi ve Çalışanı Anlamak konularında yapılacak sunumlar ve MIP’den Barbaros Arısüt, Soda Sanayi’nden Cem Oğuz, YKM’den Tahir Gökçek’in fark yaratanlar bölümündeki tecrübe paylaşımı ile sona erecek.


İnsan Kaynakları Zirvesi’nin 4’ncsü MTSO’da yapıldı

Zirvenin açılış konuşmasını yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, işyerlerinde insan kaynakları biriminin önemine dikkat çekti. Yakın zamana kadar İnsan Kaynakları biriminin yalnızca büyük kuruluşlarda, holdinglerde olması gereken bir birim olarak görüldüğünü kaydeden Aşut, KOBİ’ler için bu departmanın bir lüks olarak düşünüldüğünü söyledi. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, ekonomilerde insana duyulan gereksinimin asla azalmayacağını vurgulayan Aşut, şöyle konuştu:
“Şirketlerimiz, ister beş-on çalışanı isterse yüzlerce çalışanı olsun, sadece kullandığı teknoloji ile değil; aslında, kendisine değer katan insanları merkeze aldıkça büyüyor. Şirketler, fiziksel alt yapıya gösterdiği ilgi ve değeri, insana gösterdiğinde, işte o zaman gerçek anlamda bir değer üretebiliyor. Merkezine alacağı insanı doğru seçtiğinde, değişen ekonomiye ve dünyaya karşı onu sürekli eğitebildiğinde büyüyor. Yani, insan kaynakları bazılarının sandığı gibi, sadece maaş bordrosu veya izinleri takip eden bir birim değildir. İşe alınacak doğru insanı seçmekle başlayan, çalışanların iş yaşamları boyunca eğitimlerini, motivasyonlarını sağlayan, sadece çalışanları değil, patronları da bu işin ayrılmaz bir parçası yaparak, gerçek verimlilik yaratan ve daha önemlisi insanın merkezde olduğu bir dünyada duyguların yönetilebilmesini sağlayan birimdir. Böyle olunca böylesi önemli bir birimin sorumlusunun da konusunda gerçekten uzman ve birikimli olması gerekmektedir. Çünkü insan kaynakları uzmanı sadece kendisine verilen görevi yapan bir memur değil, ondan bu konularda öneri getirmesi ve yönlendirme yapması beklenen, bu işi yönetmesi gereken kişidir.”

Aşut: “İnsan kaynakları moda değil, gerekliliktir”
İnsan kaynaklarının bir moda değil gereklilik olduğunu ifade eden Şerafettin Aşut, böylesi önemli bir zirvenin 4’üncü kez yapılıyor olmasının yaratacağı farkındalık açısından da değerli olduğunu anlattı. Bu tür zirveleri özellikle insan kaynakları konusunda farkındalık oluşturması adına önemsediğini dile getiren Aşut, zirvelerin, çalıştayların bu yeni kariyerin insan kaynakları birimlerinde çalışacak uzmanların daha iyi yetişmesinde neler gerektirdiğini, iş dünyasının özellikle neler beklediğini anlamalarında büyük bir vizyon oluşturduğunu söyledi.
İş-Kur, KOSGEB gibi kamu kurumlarının yalnızca KOBİ’lere hibe destek veren, finans sağlayan değil, eğitim ve vizyon veren yerler olması gerektiğini vurgulayan Aşut, “Bu anlamda İş-Kur’u bu vizyonundan dolayı kutluyorum” dedi.

Kutlu: “Hedefimiz Türkiye’de ilk sıraya yükselmek”
İş- Kur Mersin İl Müdürü Mustafa Kutlu ise toplantıda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2010 yılı sonrasında insan kaynaklarına yönelik olarak iş gücü piyasasının beklentilerini karşılayan hizmetleri artırdıklarını dile getiren Kutlu, bu alanda yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi:
“Hem iş arayan hem de işverenlere hizmet veriyoruz. 2015 yılında iş arayanlara yönelik olarak 9 bin 503 iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verdik. 16 bin 841 adet işyeri ziyareti gerçekleştirip kurumumuzun hizmetlerini anlattık. Bu ziyaretler sonrasında 39 bin 500 özel sektörden açık iş alındı ve 20 binin üzerinde işe yerleştirme gerçekleştirildi. Bu rakamlarla Türkiye genelinde İstanbul, Ankara ve İzmir’i dışarıda tutarsak ilk sırada olduğumuzu söyleyebilirim.”
Ardından İş-Kur tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programlarına değinen Kutlu, bu programlarla işverenin ihtiyaç duyduğu personeli işyerinde yetiştirmesini, iş arayanların da deneyim sahibi olmasını sağladıklarını söyledi. İşveren için maliyetsiz bir program olduğunu da hatırlatan Kutlu, “Bu nedenle son zamanların en önemli personel teşviklerinden biri olduğu söylenebilir. Mersin’de 3 bin 96 kişi geçen yıl bu programdan yararlandı. Bu yıl rakamı daha da üst sıralara taşıyacağız” dedi. Bu veri ile de Türkiye’de 3’üncü sırada bulunduklarını ifade eden Kutlu, hedeflerinin ilk sıraya yükselmek olduğunu dile getirdi.

Özada: “Eğitimlere ağırlık vereceğiz”
Girişimci İnsan Kaynakları Grubu Başkanı Serkan Özada ise çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2010’dan bu yana faaliyet gösterdiklerini belirten Özada, 2016 yılı sonrası için 5 yıllık çalışma planı hazırladıklarını söyledi. Bugüne kadar insan kaynakları alanında farkındalık oluşturma adına faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Özada, bundan sonrasında ise insan kaynaklarına yönelik, ihtiyaç odaklı eğitimler üzerinde duracaklarını sözlerine ekledi.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER