MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

DMO, tedarikçi halkasını büyütme hedefinde 23.11.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), KOBİ’lerin kamuya daha fazla ürün satabilmelerine olanak sağlamak adına üyelerini Devlet Malzeme Ofisi (DMO) temsilcileriyle buluşturdu. Önümüzdeki süreçte ürün ve tedarikçi portföyünü genişletmeyi hedefleyen DMO, MTSO Üyelerini çalışmaları hakkında bilgilendirdi.


DMO, tedarikçi halkasını büyütme hedefinde

MTSO ile DMO ortaklığında ‘Müşterin Kamu Olsun’ konulu tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya DMO adına İnsan Kaynakları Daire Başkanı Cumali Küçük ile Mersin Teşkilat Müdürü Levent Tuğ katıldı. Toplantının açılışında konuşan Cumali Küçük, DMO’nun 2015 – 2019 Dönemi Stratejik Planı hakkında bilgi verdi. Bu dönemde tedarik sürecine daha fazla KOBİ’nin katılımını teşvik ederek ürün ve tedarikçi portföyünün nicelik ve nitelik bakımından gelişmesine katkı sağlayacaklarını kaydeden Küçük, bu sayede yerli üretimi destekleyerek sürdürülebilir rekabet ortamı oluşturmak istediklerini bildirdi. Dünya genelinde gelişmiş ülkelerin kamu alımlarında stratejik hedeflerini belirlerken sadece fiyat ve kalite dengesi odaklı hareket etmediğini vurgulayan Küçük, KOBİ’lerin desteklenmesi, yerli üretimin teşviki, çevresel faktörler gibi unsurların da dikkate alındığı bir yöntemin izlenmeye başlandığını açıkladı. OECD ülkelerinin yaklaşık yüzde 70’inin bu politikayla hareket ettiğine değinen Küçük, DMO’nun da çalışmalarını bu çerçevede sürdürdüğünü ifade etti.
DMO Genel Müdürlüğü ile KOSGEB arasında 2013’te imzalanan işbirliği protokolünün bu yıl hedefler çerçevesinde revize edildiğini bildiren Cumali Küçük şunları söyledi:
“Bu kapsamda tedarik ettiğimiz ürünlerde yerlilik oranlarının artırılması ve KOBİ’lerin desteklenerek ekonomiye daha fazla katkı sağlamaları amacıyla bugünkü gibi konferanslar düzenlenmeye başlamıştır. Bu sayede DMO tedarikçisi olmanın, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ürün satabilmenin en kolay ve en güvenli yolu olduğu, Genel Müdürlüğümüz katalog sistemine girme koşulları ve bu sistemin tedarikçilere hangi avantajları sağladığı hakkında bilgiler verilmektedir. ”

Tuğ: “Bin civarında tedarikçi ile çalışıyoruz”
Mersin Teşkilat Müdürü Levent Tuğ ise DMO’nun çalışmaları hakkında bilgi vererek DMO Katalog Sistemi’ne girme koşullarını anlattı. KOBİ’ler için kamu kurum ve kuruluşlarına ürün satabilmenin en kolay ve güvenli yolunun DMO tedarikçisi olmaktan geçtiğini vurgulayan Tuğ, KOBİ’lerin desteklenerek ekonomiye daha fazla katkı sağlamasını istediklerini söyledi.
Bin civarında tedarikçi ile çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Tuğ, bu rakamı artırmak istediklerini bu nedenle mevzuat doğrultusunda tedarikçilerin karşılaştığı sorunları giderip uzun süreli ortaklıklar kurmayı hedeflediklerini anlattı.
DMO’nun tedariğini yapabileceği mal ve ürün gruplarını da açıklayan Tuğ, şu bilgileri verdi:
“Aydınlatma cihazları ve ısıtma – soğutma araçları, büro makineleri ve ev aletleri, bilişim ürünleri, bilgisayarlar, yazıcılar, görsel cihazlar, ofis otomasyonu hariç paket program yazılımları, basılı formlar, bildirim ve beyanname çeşitleri, temizlik malzemeleri ile temizlik araç ve ekipmanları. Kırtasiye ve büro malzemeleri, büro mefruşatı, kağıt, karton, mukavva mamulleri, giyim eşyaları ve tamamlayıcı aksesuarlar. Taşıt ve iş makineleri (bisiklet dahil), nakil vasıtalarının iç ve dış lastikleri ile aküleri, tıbbi cihazlar ve hastane mefruşatı.”
Tuğ, tedarik usullerini ise toplu olarak satın alınan ve depodan satışı yapılan stok ürünler, sözleşme ve protokoller suretiyle yapılan alımlar olarak katalog ve protokol ürünleri, kurum şartnamesine göre yapılan alımlar olarak tanımlanan müteferrik ürünler ile açık eksiltme usulüne göre yapılan ihaleler olarak sıraladı.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER