MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Başkan Kızıltan ve İzol, Belediye Başkanı Seçer ile birlikte sanayicileri ziyaret etti 04.09.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) bir dizi temasta bulundu. İlk olarak Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli başkanlığında MTOSB Yönetimiyle bir araya gelinerek sanayicilerin talepleri dinlendi. Toplantının ardından MTOSB Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından tasarlanan robot takımı bir gösteri yaptı. Ziyaretler kapsamında Tamamlanmak üzere olan Model Fabrika inşaatında incelemelerde bulunan heyet, gün içinde Özaltın Ahşap, Elginay Otomotiv, Trakya Cam ve Tezol Kağıt firmalarını da ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.  MTOSB 2. Bölge Atıksu Arıtma Tesisi de ziyaret edilerek bilgi alınan tesisler arasında yer aldı. 


Başkan Kızıltan ve İzol, Belediye Başkanı Seçer ile birlikte sanayicileri ziyaret etti

MTOSB temasları Yönetim Binasında düzenlenen toplantı ile başladı. MTOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Safvatullah Işık ve Kürşad Haddat, Denetim Kurulu Üyeleri Hasan Yıldırım, Yılmaz Akyüz ile Meski Genel Müdürü İrfan Korkmaz’ın da katıldığı toplantıda sanayiciler adına Yönetim Kurulu Başkanı Tekli, büyükşehir belediyesinden beklentileri anlattı. Toplantıda 1. ve 2. OSB’ye otobüs seferi düzenlenmesinden kanalizasyon ve su sorununa kadar birçok konu ele alındı. 

Tekli: “Savunma sanayinden pay alan şehirler arasında yer almak istiyoruz”
Eksikleri anlatmaktan ziyade OSB’nin gücünü ve hizmet kalitesini nasıl artırabileceklerine dair görüş alışverişi yapmak adına toplandıklarını belirten MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tekli, “Sanayicilerimize daha fazla yardımcı olabilecek bazı fikirlerimiz var ve bunları paylaşmak istiyoruz” diye konuştu. 
Mersin’in de İstanbul ve Kocaeli gibi üretimde güç kaybetmeyen OSB’ler arasında yer aldığını, bunun da elektrik tüketim rakamlarından anlaşılabileceğini vurgulayan Tekli, bu gücü teknoloji yoğun sektörlere yönelerek artırmak istediklerine dikkat çekti. Önümüzdeki süreçte özellikle Mersin’in savunma sanayinden pay alan şehirler arasında yer alması adına çalıştıklarını belirten Tekli, bu sektörün öneminin her geçen gün arttığını hatırlattı. 

Kızıltan: “Yüksek teknoloji OSB’ler kurulmalı” 
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan da ileri teknolojinin önemine dikkat çekerek, “Belki de yüksek teknoloji OSB’leri kurulmalı” dedi. Mersin’de son dönemlerde çok güzel bir uyum yakalandığına dikkat çeken Başkan Kızıltan şunları söyledi: 
“Sık sık Sabri Başkanımla da yönetimiyle de Büyükşehir Belediye Başkanımızla da bir araya gelip görüşüyoruz. Oluşan bu dayanışma kentin gücünü daha çok ortaya çıkaracaktır ve Mersinlinin kentine güvenini artıracaktır.”
MTOSB’nin Türkiye’de en hızlı gelişen OSB’lerden biri olduğunu kaydeden Kızıltan, Marmara Bölgesi’nin artık tıkandığını, sanayicilerin büyümek için yer bulamadığını, yatırım maliyetlerinin çok yüksek olduğunu hatırlatarak, “Biz diyoruz ki işte Mersin, işte Tarsus. Marmara’nın yerini alabiliriz” dedi. Mersin’in sanayiciye çok fazla imkan sunduğunu belirten Kızıltan, “Mersin adeta sanayiciyi çekiyor, buraya çağırıyor. MTOSB Yönetiminin özverili çalışmalarıyla sanayi bölgemiz hızla gelişiyor, Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle sanayiden tarıma her kesimin sorunlarıyla ilgileniliyor. Bizler de tüm iş dünyasına elimizden geldiği kadar destek olmaya çabalıyoruz. Mersin’de oluşturduğumuz bu dayanışma yatırımcılarımızın önünü açacaktır” değerlendirmesini yaptı. 

İzol: “Birlik ve beraberlik önemli”
MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ise birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. “Bir şehrin birlik ve beraberliği önemli. Bugün burada Sabri Tekli başkanımızın davetiyle birlik beraberlik görüntüsü verildi” diyen İzol, “Büyükşehrimizle birlikte MTSO ve MTOSB olarak sanayicimizin arkasında olduğumuzu gösterdik. Bu tür birliktelikleri önümüzdeki süreçte de sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.  

Seçer: “Kendimizi güçlü görmeliyiz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Vahap Seçer ise toplantıda, “Ziyaret amacımız ortak sorunları konuşmak, tartışmak, çözüm yolları üretmek. Pratik olmak zorundayız. Somut şeyler konuşmalı, zamanı ve kaynakları efektif kullanmalıyız” dedi. Mersin’den yana kimsenin endişesi olmaması gerektiğini vurguladığı konuşmasında Seçer, “Pandemi döneminde en az gelir kaybına uğrayan kentlerin başında Mersin’in gelmesi çok önemliydi. Görüyoruz ki savaşta, barışta, selde, fırtınada ekonomik açıdan en az etkilenen kent Mersin. Kendimizi güçlü görmeliyiz” değerlendirmesini yaptı. 
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli tesisler olduğunu, bu tesislerin istihdama büyük katkı sağladığını ifade eden Başkan Seçer, “Ülke ekonomisine önemli katkılar yapıyorlar. Bu katkının Mersin’den olması Mersin’e ayrı bir değer veriyor. Bu tesislerin sayısını artırmalıyız. Çünkü istihdam yaratmak zorundayız. Nüfus artışı bir realite. Bunun yanında nüfus artışının getirdiği ilave ihtiyaçlar var. Bir tanesi de tabii ki istihdam. Toplumsal sorunlara neden olmama adına bunu gerçekleştirmek zorundayız. Ne kadar üretim, ne kadar ihracat, ne kadar ekonomi o kadar refah toplumu, mutlu toplum, huzurlu toplum, kültürüyle, sanatıyla, temiz çevresiyle, düzenli kentleriyle bir ülke tesis edersiniz” diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan rutin hizmetleri sürdürürken bir yandan da Mersin’e artı değer katabilecek, Mersin’e yeni gelişmeler sağlayabilecek ve yatırımın önünü açacak çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Seçer, bu çalışmalardan birinin de 1/5.000 ölçekli nazım imar planları olduğunu kaydetti. 
“Mutlaka planlar bitecek ki yeni yollar açacağız, mutlaka planlar bitecek ki yeni yerleşim alanları, yeni sanayi alanları, yeni iş alanları yaratacağız” diyen seçer, Ankara’yı, bürokrasiyi ilgilendiren, her konuda Odalar, STK’lar, seçilmişler ve atanmışların işbirliği içinde çalışması gerektiğini belirtip, bu şekilde hareket edilirse daha hızlı sonuç alınabileceğini söyledi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER